Στην Θεσσαλονίκη τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια (pics)

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης (09.09.2020) με πτήση τσάρτερ της Aegean 165 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό στη Μόρια στη Λέσβο.

Πρόκειται για το πρώτο γκρουπ παιδιών από τα συνολικά 400 που θα μεταφερθούν από τη δομή του νησιού σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ΚΥΤ.

Ήδη, πριν την άφιξη των προσφυγόπουλων, έξι πούλμαν με κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθώς και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανέμεναν στο σημείο. Ακόμη μία πτήση αναμένεται απόψε στο «Μακεδονία», ενώ τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα θα φτάσουν αύριο το πρωί. Σημειώνεται ότι στα παιδιά διενεργούνται τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρησή τους από τη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά και η διαμονή των παιδιών έγινε με χρηματοδότηση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης. Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου συνοδεύει και τα παιδιά.

thessaloniki prosfigopoula 1 scaledthessaloniki prosfigopoula 2 scaledthessaloniki prosfigopoula 3 scaledthessaloniki prosfigopoula 4 scaled

πηγή: voria.gr

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *