Στην “φάκα” δύο Κολομβιανοί για κλοπές και στο νοσοκομείο Λαμίας!

lamianow
lamianow 5 έτη ago
Updated 2017/12/12 at 7:59 ΠΜ
2 Min Read

-Η σπείρα είχε προχωρήσει σε κλοπές εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου.

Συνελήφθησαν δύο Κολομβιανοί, μέλη της σπείρας που έκλεβε ιατρικό εξοπλισμό τεράστια αξίας από νοσοκομεία της Ελλάδας.

Η σπείρα είχε προχωρήσει σε κλοπές εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ, με βάση διεθνή εντάλματα συνελήφθησαν την 05 Νοέμβριου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και την 03 Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Παράλληλα με βάση τα σχετικά εντάλματα, αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις  ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content