Για πάνω από δύο δεκαετίες ο Ίαν Μπάκενμπερι Τσάνελ προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Νέα Ζηλανδία
Στην ανεργία οδηγήθηκε ο τελευταίος μάγος – δημόσιος υπάλληλος της Νέας Ζηλανδίας μετά από σχεδόν 23 χρόνια προσφοράς των υπηρεσιών του.

Ο 88χρονος μάγος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ίαν Μπάκενμπερι Τσάνελ, πληρωνόταν από τον Δήμο τις δύο τελευταίες δεκαετίες για να προωθεί την πόλη Κράιστσερτς μέσω «πράξεων μαγείας και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μαγεία».

Για τις παραπάνω υπηρεσίες ο μισθός του ήταν 16.000 δολάρια τον χρόνο ενώ υπολογίζεται πως συνολικά έχει λάβει 368.000 δολάρια.
Ο Μάγος, που είχε γεννηθεί στην Αγγλία, έφτασε στη Νέα Ζηλανδία το 1976 και άρχισε να μαγικά κόλπα, για να διασκεδάζει τον κόσμο, σε δημόσιους χώρους. Αρχικά, ο Δήμος προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε.

Έτσι, το 1982, το New Zealand Art Gallery Directors Association έκρινε ότι είχε γίνει ένα ζωντανό έργο τέχνης και το 1990, ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να γίνει ο Μάγος της Νέας Ζηλανδίας.

«Σίγουρα θα υπάρχουν ζητήματα, όπως ξόρκια, ευχές και κατάρες και άλλα υπερφυσικά θέματα, τα οποία είναι πέραν των δυνατοτήτων των απλών πρωθυπουργών», του έγραψε τότε στη σχετική επιστολή.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Έκτοτε, ο Μάγος έκανε την παράστασή του στο Κράιστσερτς, χόρευε ακόμα και τον χορό της βροχής σε περιόδου ξηρασίας στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ενώ έλαβε το Μετάλλιο Υπηρεσιών της Βασίλισσας το 2009.

Όμως τώρα, το δημοτικό συμβούλιο του έστειλε επιστολή, με την οποία τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του τις τελευταίες δεκαετίες και τον ενημέρωσε ότι το συμβόλαιό του λήγει.

in.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ