0

Την άμεση λήψη μέτρων για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους που δέχονται ισχυρό πλήγμα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ζητά από τον Υπουργό Γεωργίας ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Βουρδάνος.

“Αν και η πτώση στα έσοδα τους είναι κατακόρυφη, δεν εντάσσονται στα πληττόμενα επαγγέλματα ενώ οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Είναι αναγκαίο να στηριχθούν με το επίδομα των 800 ευρώ και με αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων” υπογραμμίζει μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow ο κ. Βουρδάνος


Δείτε τι δήλωσε στο RADIO LAMIA ο Δημήτρης Βουρδάνος


Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στον Υπουργό Γεωργίας

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αγρότης της Στερεάς Ελλάδας, μετά από μια ολόκληρη 10ετία σκληρής οικονομικής κρίσης, δέχεται μια μεγάλη και ανεπάντεχη δοκιμασία από  την πανδημία του Covid-19, με αποτέλεσμα να βιώνει τεράστια αγωνία για την επόμενη μέρα. Για τον λόγο αυτόν, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη στήριξης από το Υπουργείο με στοχευμένα μέτρα.

Μέτρα ανακούφισης και θωράκισης των παραγωγών που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής μετά τον αποκλεισμό τους ή και τον περιορισμό συμμετοχής τους σε αυτές, των κτηνοτρόφων, και ειδικότερα των αιγοπροβατοτρόφων παραγωγών, που συνεργάζονται με καταστήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, το πάγωμα της συγκεκριμμένης αγοράς ενόψει της πασχαλινής περιόδου και φυσικά για όσο διάστημα χρειαστεί.

  • Να επεκταθεί η εφάπαξ ενίσχυση των 800 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.
  • Να δοθούν λύσεις ρευστότητας, με την ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη, για να μη χαθούν ρυθμίσεις δανείων, οφειλών προς το δημόσιο, καθώς και φορολoγικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων προς ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ ΔΕΚΟ.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες παραγωγούς που εκκρεμούν, για να δώσουν μια ανάσα στους αγρότες.
  • Να δοθούν παρατάσεις στις ημερομηνίες δέσμευσης για όσους έχουν ενταχθεί σε Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου 2014-2020.
  • Στις ανακοινώσεις των μέτρων της ΔΕΗ και στις εκπτώσεις για το πάγιο που αφορούν οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις, να συμπεριληφθούν και οι αγρότες με το αγροτικό ρεύμα, για τις υποχρεώσεις – οφειλές ρεύματος προς την ΔΕΗ και της χρήσης νερού προς τα ΤΟΕΒ, όπου σήμερα αρχίζει η νέα καλλιεργητική περίοδος.

Επίσης, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ανησυχία των παραγωγών της Περιφέρειάς μας ότι κάθε είδους περιοριστικού μέτρου λόγω της πανδημίας, να μην λάβει μόνιμη μορφή η εφαρμογή τους μετά την άρση των απαγορεύσεων για τη συμμετοχής τους σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής και εν γένει εκτός Περιφέρειας.

Θα ήθελα, τέλος, να σας μεταφέρω το κλίμα παραγκωνισμού που εισέπραξε ο αγροτικός κόσμος μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για την ενέργεια και τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα αποκατάστασης αυτής της δυσμενούς συνθήκης».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Κορωνοϊός: Τα πρόστιμα, οι παραβάσεις και τα ευτράπελα – «Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναίκα μου»

Previous article

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη (pic)

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like