Σπαγγέτι με πέστο και ντοματίνια

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • λίγο χοντρό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 200 γρ. ντοματίνια Κρήτης ή Σαντορίνης

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο ως εξής: κρατάτε μερικά φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα και χοντροκόβετε τον υπόλοιπο. Τον ρίχνετε στο γουδί μαζί με χοντρό αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε κατόπιν το σκόρδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και σιγά σιγά το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αναμειγνύετε με τη σάλτσα του βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με τα φύλλα του βασιλικού που κρατήσατε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

 

ΠΗΓΗ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *