Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 4 σκελίδες σκόρδου
- λίγο χοντρό αλάτι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- 200 γρ. ντοματίνια Κρήτης ή Σαντορίνης
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο ως εξής: κρατάτε μερικά φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα και χοντροκόβετε τον υπόλοιπο. Τον ρίχνετε στο γουδί μαζί με χοντρό αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε κατόπιν το σκόρδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και σιγά σιγά το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αναμειγνύετε με τη σάλτσα του βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με τα φύλλα του βασιλικού που κρατήσατε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.