Οι γιορτές είναι προ των πυλών και σιγά-σιγά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά κάνουν την εμφάνισή τους.
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και κάθε λογής σοκολατάκια!
Τα αγαπάμε όλα και είναι άκρως γευστικά και παραδοσιακά.
Αν έχεις βαρεθεί όμως τους κλασσικούς κουραμπιέδες, σου βρήκαμε μια light παραλλαγή από το εξωτερικό.
Μπορεί να μην λέγονται έτσι, αλλά συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε για ένα λαχταριστό αλλά και υγιεινό γλυκό.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα snowball cookies, καθώς μοιάζουν με πραγματικές χιονόμπαλες.
Φυσικά οι ξηροί καρποί δεν θα μπορούσαν να λείπουν ώστε να δώσουν αυτή την τραγανή αίσθηση σε κάθε μπουκιά!
Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
230 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης (περίπου 2 1/4 κούπες) για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1/2 της κούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού
1 1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1/2 της κούπας ψημένο κουκουνάρι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα και τα 3/4 της άχνης σε ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο το μείγμα, 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο και το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε πάλι.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε με απόσταση σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, 12-14 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τα μπαλάκια μας με άχνη ζάχαρη ή βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη και τα κυλάμε μέσα για να πάει παντού.
Τοποθετούμε τα «χιονομπαλάκια» μας σε πιατέλες ή σε κουτάκια και απολαμβάνουμε!
πηγή bovary