Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων. Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και ενώ τέθηκε ζήτημα μομφής ως προς το πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχου Χαλβαντζή, από την Δημοτική Σύμβουλο και Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία” κα Αντωνίου.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Η ένταση κορυφώθηκε όταν δημοτικός σύμβουλος απευθύνθηκε σε πρώην συμβασιούχο τονίζοντας του: “…να περάσετε έξω από την Αίθουσα”. Μετά την επιστροφή της πλειοψηφίας στην έδρα ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να μην συζητηθεί. Έτσι άμεσα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση μέσα σε κλίμα έντασης παρουσία των συμβασιούχων από τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων,εκπρόσωπων της ΠΟΕ ΟΤΑ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για τερτίπια της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μην γίνει διάλογος.

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια…
Ένταση επικράτησε με το ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων , όταν η Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία” κα Αντωνίου κατέθεσε πρόταση μομφής στο προεδρείο που ζήτησε ψηφοφορία για την πρόταση που κατέθεσε σύσσωμη η αντιπολίτευση ενώ δεν είχαν τοποθετηθεί οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.Η κατάθεση της πρότασης μομφής και οι διαφωνίες του προέδρου έφερε την ένταση που κορυφώθηκε όταν Δημοτικός Σύμβουλος απευθύνθηκε σε πρώην συμβασιούχο “…να περάσετε έξω από την Αίθουσα”.

Αποτελέσμα η ένταση να κορυφωθεί , με λογομαχίες και λεκτικούς διαπληκτισμούς η συνεδρίαση διεκόπη και σύσσωμη η πλειοψηφία αποχώρησε για δέκα λεπτά από την Αίθουσα.

Επιστροφή και… ολοκλήρωση της συνεδρίασης
Μετά την επιστροφή της πλειοψηφίας στην έδρα ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε να μην συζητηθεί. Έτσι άμεσα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση μέσα σε κλίμα έντασης παρουσία των συμβασιούχων από τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, εκπρόσωπων της ΠΟΕ ΟΤΑ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για τερτίπια της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μην γίνει διάλογος.

“Μετέτρεψαν το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα επίδειξης αυταρχισμού πυγμής και εμμονών”

Αποφασισμένη να προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση προκειμένου να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνει η αντιπολίτευση κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ότι έχει μετατρέψει ένα δημοκρατικό όργανο όπως το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα επίδειξης αυταρχισμού πυγμής και εμμονών.

  • Δείτε τι δήλωσαν κατά σειρά οι κ.κ: Κοτρωνιάς, Αντωνίου, Στασινός, Σαγιάς, Χρονάς

Έξω από το Δημαρχείο οι συμβασιούχοι…
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Δημάρχου πραγματοποίησαν στην συνέχεια οι συμβασιούχοι φωνάζοντας συνθήματα την ώρα που ο κ. Σταυρογιάννης και ο συνδυασμός του βρίσκοταν στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι συμβασιούχοι κρέμασαν και πανό που εγραφε: “Η περιουσία του Δήμου ανήκει στους Δημότες και όχι στον εκάστοτε Δήμαρχο”.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured