Ένταση σημειώθηκε στεν εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, με διαδηλωτές και πιστούς να έρχονται στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αυθαιρέτου κτίσματος γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος.

Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια Θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της Κίνησης Πολιτών, υπήρξε μερική συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς, ενώ υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας.

“Την Κυριακή το πρωί στις 10 Μαΐου 2020 προχωράμε σε συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος”, ανέφερε η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών.

«Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της»,

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι συγκεντρωμένοι που ήταν περίπου 150 άτομα διαλύθηκαν, ωστόσο ομάδα 20 ατόμων κλείστηκε μέσα στον ναό,με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα παρέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilioupolinews, παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια Θεία Λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Να σημειωθεί ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης είχε χαρακτηρίσει “παράνομη” την πρόθεση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης σχετικά με την “συμβολική καθαίρεση” τμήματος του αυθαίρετου κτίσματος που περιβάλλει το ιστορικό ξωκλήσι.

Σε επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Φουσκαρίνης είχε εφιστήσει την προσοχή στην Κ.Ι.Π.Η σχετικά με την νομιμότητα των δράσεων που προγραμματίστηκαν για σήμερα Κυριακή 10/5/2020, τονίζοντας πως “συνιστούν έκνομες ενέργειες και επισείουν ατομική ποινική ευθύνη παντός συμμετέχοντος σε αυτές”.

Μάλιστα ο δικηγορός ζητούσε την ανάκληση της δράσης της ΚΙΠΗ, καθώς και αποχή από οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου/ Με πληροφορίες από ilioupolinews

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ