Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 6-8 άτομα
115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό μόνο ο κρόκος
1/2 κουταλάκι
εκχύλισμα βανίλιας εσανς
130 γραμμάρια
αλεύρι φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα
μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα
1/3 φλυτζάνι κούπας
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου.
Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάστε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών περίπου. Πατήστε τα ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί.
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο του κάθε μπισκότου για να κάνετε μια μικρή λακουβίτσα.
Στη συνέχεια γεμίστε με 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα.
Ψήνετε τα μπισκότα για 12 – 15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: news.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.