Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 βανίλιες
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
4 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν βουτυρώνετε τα ταψάκια σας,
Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα
Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη
Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη
Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τοποθετείτε στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 12 με 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και σερβίρετε.
Πηγή: news.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.