Σιαμαία κοριτσάκια χωρίστηκαν μετά από επέμβαση 10 ωρών: «Ακόμα προσπαθούν να αγγίξουν η μία την άλλη»

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 μήνες ago
Updated 2022/01/24 at 11:02 ΠΜ
4 Min Read

Ο πρώτος χρόνος για τις Addison και Lilianna Altobelli ήταν εξαιρετικά δύσκολος, αλλά μετά από μια επικίνδυνη όσο και απαραίτητη επέμβαση είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Τα δίδυμα κορίτσια γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά και πέρασαν δέκα μήνες στη ΜΕΘ νεογνών, μέχρι την εγχείρηση διαχωρισμού τους.

Η πρωτοφανής ιστορία τους αρχίζει όταν η μητέρα τους, Maggie Altobelli, ανακάλυψε στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, σε έναν υπέρηχο, ότι όχι μόνο περίμεναν δίδυμα αλλά ήταν και σιαμαία. Ευτυχώς, σύντομα οι γονείς έμαθαν ότι αν και τα κοριτσάκια ήταν ενωμένα στην κοιλιά, και μοιράζονταν ένα διάφραγμα και ένα συκώτι, είχαν ξεχωριστές καρδιές. Επιπλέον, «το συκώτι ήταν αρκετά μεγάλο για να μοιραστεί ανάμεσά τους» όπως ανακοίνωσε το Παίδων της Φιλαδελφείας, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η επέμβαση διαχωρισμού.

Σύντομα οι γονείς έμαθαν ότι αν και τα κοριτσάκια ήταν ενωμένα στην κοιλιά, και μοιράζονταν ένα διάφραγμα και ένα συκώτι, είχαν ξεχωριστές καρδιές.

Παρ’ όλα αυτά, δεν επρόκειτο να είναι μια απλή επέμβαση, φυσικά. Μετά τη γέννηση των κοριτσιών με καισαρική τομή, άρχισε η προετοιμασία τους για το χειρουργείο. Τους επόμενους δέκα μήνες επρόκειτο να τους περάσουν στη ΜΕΘ, ενώ οι γιατροί δημιουργούσαν τρισδιάστατα μοντέλα του συκωτιού τους για να εξετάσουν πώς θα μπορούσε να γίνει με ασφάλεια ο διαχωρισμός. Παράλληλα, έκαναν δοκιμές για να βεβαιωθούν ότι θα υπήρχε αρκετό δέρμα για να καλύψει το στήθος και την κοιλιακή χώρα των κοριτσιών μετά το διαχωρισμό.

Όμως οι δίδυμες κινδύνευσαν και στη διάρκεια της αναμονής. Αν, για παράδειγμα, το ένα κοριτσάκι αναστατωνόταν και του κοβόταν η αναπνοή, επηρεαζόταν και η αναπνοή του άλλου.

Οι γιατροί δημιουργούσαν τρισδιάστατα μοντέλα του συκωτιού τους για να εξετάσουν πώς θα μπορούσε να γίνει με ασφάλεια ο διαχωρισμός. Παράλληλα, έκαναν δοκιμές για να βεβαιωθούν ότι θα υπήρχε αρκετό δέρμα για να καλύψει το στήθος

Σε μια συγκινητική επιστολή που έγραψε στις κόρες της η μητέρα τους έλεγε: «Όλο τον καιρό που περνάω με τον πατέρα σας στο μέρος όπου γεννηθήκατε, βιώνουμε κάτι μοναδικό: το να είμαστε γονείς δύο μικρών θαυμάτων. Είναι απερίγραπτο το γεγονός ότι σύντομα θα είστε δύο ξεχωριστά κορίτσια.

»Στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η ομάδα γιατρών προετοιμάζεται για αυτή την επικίνδυνη επέμβαση, το ξέρω ότι είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να γίνω η μητέρα σας. Είστε πραγματικά αξιοθαύμαστες και οι δύο, έχετε αλλάξει τη ζωή μου».

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά στην επέμβαση. Περίπου έναν μήνα αργότερα η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι, για πρώτη φορά με τα κορίτσια, εγκαίρως για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Οι δίδυμες, 14 μηνών σήμερα, χρειάζονται ακόμα την υποστήριξη με σωλήνες σίτισης και αναπνευστήρες, αλλά οι γιατροί ελπίζουν ότι μελλοντικά δεν θα τους χρειάζονται.

Τα κορίτσια μπορεί να μην είναι πλέον ενωμένα σωματικά, αλλά έχουν έναν μοναδικό δεσμό: «Κάθονται και κοιτούν το ένα το άλλο και χαμογελούν και παίζουν. Όποτε είναι κοντά, προσπαθεί η μία να αγγίξει τα χέρια και το πρόσωπο και τα σωληνάκια της άλλης. Θα ζήσουν μια μεγάλη, υγιή ζωή. Είναι απίστευτο και θαυμαστό».

Δείτε ένα βίντεο με την ιστορία τους:

marieclaire.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content