Ο «κύριος» του mamapeinao.gr μπαίνει σε καλοκαιρινό mood και φτιάχνει το πρώτο παγωτό της σεζόν. Προτείνει γεύση πεπόνι και σε δροσίζει… απολαυστικά!
Υλικά
-
500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπόνι
-
500 γραμμ. γιαούρτι
-
135 γραμμ. μέλι
Διαδικασία
Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές να αφρατέψει.
Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα.
Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.