Το Υπουργείο έχει αποστείλει οδηγίες προς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες διαγωνίσματα και τεστ μέσω της τηλε-πλατφόρμας, προκειμένου να μπορέσουν να εκδώσουν βαθμούς τετραμήνου σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, για τη διενέργειά τους υφίστανται τρεις επιλογές, μέσω του εργαλείου «Ασκήσεις», της ηλεκτρονικής τάξης (e-class) για τον έλεγχο της γνώσης του μαθητή:

  • θέματα αυτόματης βαθμολόγησης
  • θέματα ανάπτυξης (ελεύθερου κειμένου)
  • συνδυασμός θεμάτων αυτόματης βαθμολόγησης και θεμάτων ανάπτυξης (ελεύθερου κειμένου).

Συγκεκριμένα, προτείνεται από την ηλεκτρονική τάξη να αξιοποιηθούν συνδυαστικά ή αποκλειστικά, όπου κρίνεται σκόπιμο, η αξιοποίηση του «ελεύθερου κειμένου», καθώς επίσης και τα ακόλουθα εργαλεία αυτόματης βαθμολόγησης μέσω των «ασκήσεων»:

1. Πολλαπλής επιλογής με μοναδική σωστή απάντηση
2. Συμπλήρωσης κενών
3. Αντιστοίχισης
4. Σωστό/Λάθος

Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αντιγραφής μεταξύ των μαθητών και μαθητριών, προτείνεται να δημιουργούνται περισσότερες από μία ασκήσεις (με ή χωρίς επικάλυψη ερωτήσεων) και να ανατίθενται σε κάθε ομάδα μαθητών και μαθητριών διαφορετική άσκηση. Και προτείνονται πρόσθετα εργαλεία που συμβάλλουν στον περιορισμό της δυνατότητας συνεργασίας ή αντιγραφής είναι μέσω των ρυθμίσεων των ασκήσεων:

  1. εμφάνιση μίας ερώτησης ανά σελίδα που εμφανίζεται στην οθόνη του μαθητή
  2. χρονικός περιορισμός εξέτασης κάθε μαθητή
  3. ανάθεση διαφορετικών ασκήσεων ανά υπο-ομάδες μαθητών της τάξης
  4. ενεργοποίηση τυχαίων ερωτήσεων από ένα ευρύτερο σύνολο ερωτήσεων που έχει ετοιμάσει ο/η εκπαιδευτικός (π.χ. 3 από τις 12 ή 5 από τις 20)

Σύψας: Στις 7 Ιανουαρίου άνοιγμα των δημοτικών

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», είπε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, «αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα».

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία», επεσήμανε το πρωί της Δευτέρας.