Μια απολαυστική σαλάτα με καλοκαιρινό προφίλ, που θα ταιριάξει τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνετε τις φέτες προσούτο.
Καθαρίζετε το πεπόνι και πετάτε τους σπόρους. Με ένα κουτάλι παριζιέν κόβετε μπαλάκια από την σάρκα του πεπονιού και τα βάζετε πάνω στο προσούτο.
Κόβετε μικρούς κύβους το χαλούμι και τα πλάθετε στο χέρι για να πάρουν τη μορφή μπάλας. Τα σκορπίζετε ενδιάμεσα στο πεπόνι. Στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Αφού έχετε έτοιμη τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά
-
- 1 πεπόνι μικρό
- 6 φέτες προσούτο
- 100γρ. χαλούμι
- λίγα φύλλα βασιλικού
Για τη βινεγκρέτ
- 60ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
olivemagazine.gr