Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄, Αναμονή 3-4 ώρες
Υλικά (για 4 άτομα)
100 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 λίτρο γάλα πλήρες
90 γρ. ζάχαρη
250 γρ. λωτός, καθαρισμένος και κομμένος σε μικρούς κύβους
4 σπόροι καρδάμωμο, δεμένοι σε τουλπάνι
1 ξυλάκι κανέλας
80 γρ. ρόδι, τους σπόρους
70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, καθαρισμένα και σπασμένα
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρόδι και τα φιστίκια Αιγίνης. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσέχουμε να μη γίνει δυνατός ο βρασμός και ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε.
Μόλις χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και το καρδάμωμο και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλο μπολ ή σε 4 ατομικά μπολάκια.
Βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Πηγή: tovima.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.