Για τη Ρουμελιώτικη αυγόπιτα χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το γάλα και το 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Τρίβουμε πιπέρι.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 34 ή 36 εκ. Το λαδώνουμε, απλώνουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο ελαφρά σουρωμένο (να εξέχει από τα τοιχώματα). Ραντίζουμε με λίγο λάδι. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο ελαφρά σουρωμένο (να εξέχει από τα τοιχώματα). Κάνουμε μία στρώση με τα μισά τυριά και περιχύνουμε με τα μισά υγρά. Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωμένο και το ραντίζουμε με λάδι. Κάνουμε μία στρώση με τα τυριά που έχουν μείνει και ρίχνουμε το μείγμα αυγού που έχει μείνει. Στρώνουμε το τέταρτο φύλλο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα υπόλοιπα υγρά (γάλα και αυγό).
Καλύπτουμε την πίτα με τα άλλα δύο φύλλα λαδωμένα και ελαφρά ζαρωμένα. Γυρίζουμε προς τα μέσα και στρίβουμε τις άκρες. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 15΄-20΄. Τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνειά της. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση για 30΄ και μετά στην πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 40΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
Πηγή: argiro.gr