Ρωσία: Άλλος για τον πόλεμο; Και οι βουλευτές επιστρατεύονται για να «πέσει» η Ουκρανία

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Η μεγάλη φυγή από τη Ρωσία έχει ξεκινήσει μετά το διάγγελμα Πούτιν για μερική επιστράτευση. Και καθώς οι πολίτες φεύγουν για να μην σταλούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι βουλευτές θέλουν να τη… γλιτώσουν. Αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρουν!

Ήδη, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν κάλεσε τους βουλευτές του Σώματος να συμμετάσχουν στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η Ρωσία στην Ουκρανία.

«Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η μερική επιστράτευση θα πρέπει να βοηθήσουν συμμετέχοντάς σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πρότεινε ο Βολόντιν με ανάρτησή του στο Telegram. «Δεν υπάρχει απαλλαγή για τους βουλευτές», ξεκαθάρισε.

Ο Πούτιν διέταξε χθες (21.09.2022) μερική επιστράτευση που αφορά 300.000 εφέδρους με εκπαίδευση και εμπειρία.

Ο πρόεδρος της βουλής έκανε τη δήλωση για τους βουλευτές που… δεν θα γλιτώσουν καθώς η επικρατούσα άποψη στους κοινοβουλευτικούς κύκλους είναι ότι η επιστράτευση δεν αφορά τους βουλευτές.

Ένας βουλευτής, για παράδειγμα, είπε ότι πρέπει να παραμείνει στη χώρα γιατί τον έχει ανάγκη.

Την ίδια ώρα, ο Βολόντιν εξήρε το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές που ήδη πολεμούν στην κατεχόμενη περιφέρεια Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο έμπιστος φίλος του Πούτιν αναγνώρισε επίσης ότι «εγείρονται ερωτήματα που ανησυχούν τους Ρώσους πολίτες» έπειτα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την μαζική έξοδο νεαρών Ρώσων από την χώρα.

Ο Βολόντιν είπε ότι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία σήμερα πολεμούν επίσης ενάντια στις «ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις».

«Στην Ουκρανία υπάρχουν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, μισθοφόροι από ΝΑΤΟϊκές χώρες, ΝΑΤΟϊκή τεχνολογία, όπλα και πυρομαχικά», είπε, αλλά και 1.000 χιλιόμετρα πρώτης γραμμής για να υπερασπιστούν.

newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.