Ριζότο θαλασσινών

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Σιγουρέψου ότι έχεις:

-Advertisement-

250 γρ. Βιτάμ
600 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο ή καρναρόλι
2 μερίδες σπιτικός ζωμός κότας
2 λίτρα ζεστό νερό
200 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
90 γρ. γαρίδες ψίχα (καθαρισμένες)
90 γρ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα)
90 γρ. χταπόδι έτοιμο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

1 Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίξε το νερό και τον σπιτικό ζωμό κότας.

- Advertisement -

2 Βράσε το ζωμό με το νερό και κράτησε τον ζωμό ζεστό, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι κύβοι

3 Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίξε το Βιτάμ για να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία.

4 Πρόσθεσε τώρα το κρεμμύδι και το ρύζι και σόταρε τα, μέχρι το ρύζι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.

5 Σβήσε με το κρασί, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, και μη σταματάς το ανακάτεμα, αν δεν απορροφηθούν τα υγρά.

6 Πάρτε ένα μέρος του ζωμού με μια κουτάλα και ρίξτε το στο ρύζι, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.

7 Αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνεις μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό.

8 Τι γίνεται τώρα αν το ρύζι κρατάει και ο ζωμός έχει τελειώσει; Κανένας λόγος ανησυχίας: προσθέτεις λίγο χλιαρό νερό.

9 Ρίξε και την παρμεζάνα και ανακάτεψέ την στο χυλωμένο ριζότο.

10 Σόταρε σε ένα τηγάνι τα θαλασσινά με 50 γρ. Βιτάμ και σβήσε με 50 γρ. λευκό κρασί.Αφού τραβήξουν τα υγρά τους, ανακάτεψε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και αλατοπιπέρωσε.

11 Σέρβιρε το ριζότο ζεστό πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.
Καλή όρεξη!

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *