Λένε, πως οι γυναίκες πλάστηκαν για να ομορφύνουν τον κόσμο. Για να γεννήσουν την ελπίδα, να γίνουν βάλσαμο στο παιδικό κλάμα και λιμάνι για κάθε τρικυμία…  Σύντροφος και μάνα. Σκληρά εργαζόμενη, φίλη, αδελφή και κόρη.

Η Αθανασία Ζωβοϊλη, η  Διευθύντρια Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  είναι μία από αυτές τις γυναίκες.

Ένας ετοιμοπόλεμος στρατιώτης, για τις μικρές και τις μεγάλες μάχες. Με όπλα το πείσμα και τη λαχτάρα για ζωή. Ευαίσθητη ψυχή μα δυνατή, στέκεται περήφανη και προχωρά, κερδίζοντας με το σπαθί της τον σεβασμό όσων έχουν την τύχη να βρεθούν στο διάβα της…


➡️ “ΠΡΟΣΩΠΑ” – Φθιώτιδα : Αντιδήμαρχος… παντός καιρού και δυσκολιών…


Θα την δεις να πετάει τα τακούνια της για να βρεθεί με τις γαλότσες και το κράνος κάτω από πλημμυρισμένες γέφυρες.  Στα αναχώματα του Σπερχειού, στις καταστροφές του Ίναχου, στα φουσκωμένα ρέματα. Στις καταιγίδες και στα χιόνια. Σε όλα τα έκτακτα, τα δύσκολα, τα ζόρικα… Σαν μέλος μιας ομάδας που γνωρίζει καλά ότι με τη συνεργασία και τη δουλειά όλα λύνονται.

Ακούραστη, ανάμεσα σε συσκέψεις και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Που δεν επαναπαύεται. Που βρίσκει χρόνο ανάμεσα σε όλα αυτά, να ταξιδεύει, να σπουδάζει, να συλλέγει γνώσεις και εμπειρία, να εξελίσσεται.

Βγάζει τις γαλότσες, φοράει τα αθλητικά της  για να πάρει μέρος σε αγώνες δρόμου, ή για να τρέξει στις υποχρεώσεις της. Με τρία παιδιά άλλωστε, ακόμα και η οικογενειακή ζωή, είναι ένας μαραθώνιος. Και σίγουρα ο σπουδαιότερος που έχει κερδίσει.


Μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, μιας Αρχιτεκτόνισσας και ενός Μηχανολόγου μηχανικού του  Πολυτεχνείου και μιας γιατρίνας στην Ιατρική Αθηνών. Τα καμαρώνει, διακριτικά. Χωρίς κομπασμό.  Δίχως πολλά λόγια. Δεν της ταίριαξε ποτέ άλλωστε η έπαρση…

Το γνωρίζουν αυτό οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι συνάδελφοι και οι δικοί της άνθρωποι.

Αυτή είναι η Αθανασία Ζωβοϊλη. Η Διευθύντρια Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μια γυναίκα που ξεχωρίζουμε για την γεμάτη δυναμισμό αλλά και ευαισθησία ψυχή της.

Η Αθανασία που εμπνέει τους ανθρώπους δίπλα της….!

 

1 Comment

  1. Δεν είναι μια καλή υπάληλος.ΑΛΛΆ,είναι ο που θα σταθεί δίπλα σου διακριτικά, χωρίς να επιδιώξει την φωτογραφία και την δημοσιότητα μέσα απο την δική σου κακοτυχία. Θα επιστρατεύσει τις γνώσης και δεξιώτητες , ώστε να γίνει αποτελεσματική και χρηστική.Είναι διακρητική,προσεχτική, ακούραστη και προσιτή.Με λίγα λόγια είναι ¨Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ Αθανασία Ζωβοϊλη”.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:CHECK IT