Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΕΛΛΑΔΑ

«Προστασία» σε εμπορίες αυτοκινήτων από κυκλώματα της νύχτας!

Η άνοδος της αγοράς προσέλκυσε τους «νονούς» οι οποίοι απαιτούν κάθε μήνα χρήματα αλλιώς καταστρέφουν αυτοκίνητα..

Καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα των πυρπολημένων αυτοκινήτων σε καταστήματα εμπορίας με τους ιδιοκτήτες τους εκπέμπουν SOS έναντι των κυκλωμάτων της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι… αναδουλειές στα νυχτερινά κέντρα έχουν οδηγήσει πολλές συμμορίες να στραφούν μέχρι και σε εμπορίες μεταχειρισμένων αλλά και και καινούριων αυτοκινήτων όπου αντλούν χρήματα για να παρέχουν την «προστασία» τους.

Μάλιστα το φαινόμενο σημειώνει μεγάλη έξαρση κυρίως στα Νότια προάστια όπου τα κυκλώματα της νύχτας επιλέγουν κυρίως μεγάλες εμπορίες με ακριβά αυτοκίνητα για να μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ποσά που κυμαίνονται από 1.200 ευρώ έως και 2.000 ευρώ ενώ στις μικρότερες εμπορίες οι υπηρεσίες «προστασίας» ξεκινούν από τα 200 ευρώ το μήνα.

Η «προστασία» κυρίως σε εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ή ακόμη και σε εξουσιοδοτημένες μεγάλες μονάδες είχε γνωρίσει μεγάλη «άνθηση» στο παρελθόν, δηλαδή την προηγούμενη δεκαπενταετία αλλά δεν κράτησε για πολύ καθώς η αγορά βυθίστηκε εξαιτίας της κρίσης.

Ωστόσο η άνοδος που σημειώνουν οι πωλήσεις καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως αποτέλεσε το έναυσμα στα κυκλώματα της νύχτας για να εισπράττουν χρήματα κάθε μήνα. Όποιος κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων αυτοκινήτων δεν «συμμορφώνεται» με τις απαιτήσεις των εκβιαστών τότε εκείνοι για να τους πείσουν καταστρέφουν (βάζουν γκαζάκια) σε ένα ή περισσότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται προς πώληση εντός του προαύλιου χώρου της εμπορίας.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες από τον κλάδο των εμποριών αυτοκινήτων «υποκύπτουν» στις απαιτήσεις της νέας «γενιάς νονών» ώστε να διατηρήσουν ανέπαφα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν για πώληση καταβάλλοντας τα ποσά που τους ζητούν κάθε μήνα.

Από την άλλη μεριά κάποιες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελούν και «πλυντήρια» ξεπλύματος μαύρου χρήματος των κυκλωμάτων της νύκτας καθώς μέσω των πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νομιμοποιούν τα έσοδα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Τέλος πέραν όλων των παραπάνω κάποιοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν πέσει στα νύχια των κυκλωμάτων της νύκτας εξαιτίας των δανεικών που έχουν αναγκαστεί να λάβουν με υπέρογκα επιτόκια με αποτέλεσμα η διαχείριση των καταστημάτων τους να έχει περάσει σε άλλα χέρια.

Επίσης τα συγκεκριμένα καταστήματα χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα της νύκτας και για να δανείζουν με τον ανάλογο τόκο βέβαια καταναλωτές που δεν μπορούν να λάβουν κάποιο ποσό για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από τράπεζα εξαιτίας του Τειρεσία…

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

TOP STORIES

Ο Ηλίας Μαμαλάκης που όλοι αγαπήσαμε βρέθηκε χθες στη Σπερχειάδα, ως τιμώμενο πρόσωπο σε μια ζεστή και…πεντανόστιμη εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι τοπικοί σύλλογοι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόγνωρο κύμα ψύχους τον χειμώνα στην Ευρώπη, με πολλά χιόνια και στην Ελλάδα. Τι είναι η «πολική δίνη» που θα σαρώσει και τα πεδινά και τι...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.