Πρωινές τορτίγιες

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Φαχίτας! Εύκολο πρωινό, που μας μεταφέρει μια αύρα Λατινικής Αμερικής στο τραπέζι μας!

Μερίδες: 2-4

-Advertisement-

ΥΛΙΚΑ

-Advertisement-
=Advertisement=
  • 6 αβγά
  • 1/4 κ.γ. αλάτι (αλλά αυτό εξαρτάται κι από τα τυριά που θα διαλέξετε)
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φαχίτας (μεσαίου μεγέθους)
  • 3/4 φλ. από διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα χοντρά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε ελαφρά το μπέικον και το αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σ’ ένα μπολάκι χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και αλατίζουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε μισό από το βούτυρο σ’ ένα μεσαίου μεγέθους τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Προσθέτουμε τα αβγά που χτυπήσαμε με το γάλα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  5. Με μια μαλακιά σπάτουλα (για να μη χαράξουμε το τηγάνι) διαλύουμε τα αβγά μέσα στο τηγάνι όσο μαγειρεύονται.
  6. Λίγο πριν να ετοιμαστούν, ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  7. Σ’ ένα μεγάλο ταψί, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και ακουμπάμε πάνω του τις δυο τορτίγιες.
  8. Μοιράζουμε το 1/4 του τυριού σε κάθε μία και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των αβγών (μοιρασμένο στα δύο).
  9. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το ρίχνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  10. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  11. Σκεπάζουμε τις τορτίγιες με τις άλλες τορτίγιες και συνεχίζουμε να τις ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3-4′ από κάθε πλευρά για 1-2 φορές.
  12. Κόβουμε σε 4-6 κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως με σως της αρεσκείας μας.

 

* Φαχίτας (Fajita), είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη Μεξικάνικη κουζίνα και συνήθως αναφέρεται σε οποιοδήποτε ψητό κρέας σερβίρεται πάνω σε τορτίγια από αλεύρι ή καλαμπόκι. Τις περισσότερες φορές τα κρέατα αυτά μαγειρεύονται με κρεμμύδια και πιπεριές και συνοδεύονται με καρυκεύματα, μαρούλι, guacamole, τυριά, ντομάτα κλπ. Στο βόρειο Μεξικό, μικρές παραλλαγές στα συνοδευτικά στοιχεία του πιάτου, μετονομάζουν τον όρο σε Arrachera.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *