Που Μπορώ να Βάλω τα Φίλτρα Νερού και Αέρα;

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read
Screenshot 2023 01 09T130334.619
Φίλτρα νερού

Η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει επηρεάσει και την ποιότητα του νερού και του αέρα που καταναλώνουμε. Γι’ αυτό και όλο περισσότεροι εγκαθιστούν φίλτρα αέρα και νερού στον χώρο τους.  

Πως όμως επιλέγουμε φίλτρα;

Αφενός όσον αφορά στα φίλτρα αέρα πολλοί θεωρούν, ότι η χρήση ξεχωριστής συσκευής είναι περιττή, καθώς άλλες οικιακές συσκεύες διαθέτουν λειτουργία καθαρισμού του αέρα. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, είναι ότι μια συσκευή με πολλαπλές λειτουργίες δεν εκτελεί όλες στον βέλτιστο βαθμό. Αποδίδει καλύτερα στη βασική λειτουργία για την οποία κατασκευάστηκε. 

Ιονιστής ή φίλτρα στις υπάρχουσες συσκευές;

Πέραν τούτου όμως το σημαντικότερο είναι, ότι ο αφυγραντήρας και το κλιματιστικό χρειάζονται καθαρισμό των φίλτρων τους για να καθαρίζουν τον αέρα σωστά. Εάν αυτό δε συμβεί λειτουργούν απλώς σαν διασπορείς των παθογόνων μικροοργανισμών. Από αυτούς τους αιωρούμενους μολυντές προκαλούνται κάποια από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας, όπως:

 • Αλλεργίες
 • Άσθμα η δυσκολίες αναπνοής
 • Συμπτώματα καταρροής
 • Χρόνια κρυολογήματα και πονοκέφαλοι
 • Αδυναμίες και χρόνια κούραση
 • Ασάφεια λόγου
 • Βήχας
 • Φτάρνισμα
 • Εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Συμπτώματα δηλητηρίασης (Στη περίπτωση χημικών)
 • Πονοκέφαλος
 • Κατάθλιψη
 • Δυσκολίες ύπνου (Αϋπνίες)

Αντίθετα τα φίλτρα αέρα μπορούν να λειτουργήσουν σαν πραγματικός πνεύμονας στον χώρο του σπιτιού ή και του γραφείου, όπου λόγω εργασιακών υποχρεώσεων υπάρχει συνωστισμός. Από την άλλη πλευράς ένας πιστοποιημένος και αξιόπιστος ιονιστής  σας εξασφαλίζει ένα περιβάλλον καθαρό απο επικίνδυνα χημικά, γύρη πτητικά αέρια φορμαλδεϋδη, δισφαινόλη Α, φθαλικές ενώσεις, διοξείδιο του άζωτου, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα, σωματίδια μικρής διαμέτρου, υποπροϊόντα χλωρίου και άλλα.

Διαθέσιμες Επιλογές στα Φίλτρα Νερού

Ένα από τα στοιχεία που προβληματίζει πολλούς είναι ποια είναι τα ιδανικά φίλτρα. Ως προς τα φίλτρα νερού αρκετοί κρίνουν βάσει κακής προηγούμενης εμπειρίας ή ακατάλληλης συσκευής που προμηθεύτηκαν. Είναι καίριας σημασίας προτού καταφύγει κανείς σε αυτή την αγορά, που συνιστά επένδυση για την υγεία ενός ανθρώπου, να έχει διενεργήσει την απαραίτητη έρευνα. 

Πρωταρχικά κριτήρια συνιστούν οι ανάγκες του χώρου, όπου θα εγκατασταθεί ένα φίλτρο. Για παράδειγμα, σε ένα γραφείο υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που καταναλώνουν νερό, απ’ ότι στο σπίτι. Επίσης ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να είναι μικρότερος αναλογικά με την άνεση της οικιακής κουζίνας. Αυτές και αρκετές ακόμη παράμετροι, πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν προμηθευτείτε τα κατάλληλα για την περίπτωσή σας φίλτρα νερού.

#1 Φίλτρα που Βιδώνουν στη Βρύση

Η αποτελεσματικότητα των εν λόγω φίλτρων είναι αμφίβολη. Από τη χρήση των συγκεκριμένων προκύπτουν οι προαναφερθείσες δυσάρεστες προηγούμενες εμπειρίες καταναλωτών. Είναι μεν προσιτά λόγω τιμής, παρόλα αυτά είτε επηρεάζουν σημαντικά τη ροή του νερού είτε ακόμη κι αν εγκατασταθούν σωστά ύστερα από λίγο φθείρονται. Κατόπιν τούτου αυτονόητα παύουν να φιλτράρουν το νερό. Η αναποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με την τακτική αντικατάσταση τα καθιστούν αναξιόπιστα.

#2 Φίλτρα Νερού Πάνω στον Πάγκο της Κουζίνας

Η επόμενη επιλογή σας είναι τα φίλτρα άνω πάγκου. Τα συγκεκριμένα φίλτρα νερού αποτελούνται από μια συσκευή που θα την τοποθετήσετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας. 

Τα πιστοποιημένα φίλτρα άνω πάγκου με ενεργό φαρμακευτικό άνθρακα 850 γραμμάρια και με πολλαπλές φυσικές μεμβράνες 0,1 micron είναι η αξιόπιστη λύση που έχετε για τον καθαρισμό του νερού. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση των επικίνδυνων ουσιών, αλλά πρόκειται και για συσκευές που θα έχετε για πάντα. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα τω ν δημοφιλών αυτών φίλτρων είναι, ότι μεταφέρονται εύκολα. Έτσι μπορείτε να τα έχετε μαζί σας και στο εξοχικό σας.

#3 Κάτω από τον Πάγκο της Κουζίνας

Μια ακόμα αξιόπιστη λύση με εγγυημένα αποτελέσματα είναι τα πιστοποιημένα φίλτρα κάτω πάγκου. Το συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού του νερού εγκαθίσταται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. 

Σαν συσκευή, τα πιστοποιημένα φίλτρα ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα κάτω πάγκου λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα φίλτρα άνω πάγκου. Είναι εξοπλισμένα με φίλτρο ενεργού άνθρακα και διαθέτουν δικό τους βρυσάκι. Ωστόσο, για την εγκατάστασή τους θα χρειαστεί υδραυλικός να σας το εγκαταστήσει, ενώ δε μεταφέρονται εύκολα.

#4 Στην Κεντρική Παροχή του Νερού

Τα συγκεκριμένα φίλτρα είναι μεν αποτελεσματικά, όμως μέχρι να φθάσει στην βρύση μας το νερό επαναμολύνεται. Έτσι η λειτουργία τους είναι στην πραγματικότητα δώρο άδωρο. 

#5 Ψύκτες Νερού 

Μια εξίσου συμφέρουσα λύση είναι οι ψύκτες νερού, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο, αρκεί να υπάρχει πρίζα. Διαθέτουν φίλτρο ενεργού άνθρακα, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο και μεταφέρονται με ευκολία.

Υπάρχουν πολλά φίλτρα στην αγορά. Καλό είναι προτού καταλήξετε στα φίλτρα νερού ή αέρα της προτίμησής σας να είστε πλήρως ενήμεροι λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του σπιτιού σας.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *