Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου-Όλες οι ημερομηνίες - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Οικονομία

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου-Όλες οι ημερομηνίες

Published

on

Αναλυτικά, όλες οι πληρωμές

Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων που θα πάρουν συντάξεις Μαρτίου.

  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019
  • Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Μαρτίου 2019 θα πληρωθούν ως εξής:

  • Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019
  • Ο ΟΑΕΕ θα δώσει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
  • Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα δώσουν τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαρτίου 2019 θα καταβληθούν στις 27 Φεβρουαρίου 2019

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

  • Tο ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις Μαρτίου 2019 τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου.

ethnos.gr

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφυκτικός κλοιός για όσους έχουν αιτήσεις στο ν. Κατσέλη

Τι προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για όρια προστασίας και εισόδημα. Πώς θα εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ο «άγνωστος x» της στάσης των δανειστών και ποιες αποφάσεις καλείται να πάρει το Μαξίμου.

Published

on

Πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στον υφιστάμενο νόμο Κατσέλη, με στόχο μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης από το Taxis, να εντοπισθεί πόσες από τις 155.000 εκκρεμείς υποθέσεις δεν πληρούν τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, απέκτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, οι τράπεζες, με βάση τη χθεσινή συμφωνία με την κυβέρνηση. Κι αυτό προκειμένου να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, τους οποίους εκτιμούν στις 40.000-50.000 χιλιάδες.

Στη συνάντηση ετέθη από την πλευρά των τραπεζών και ένα ακόμη ζήτημα του υφιστάμενου νόμου Κατσέλη, το οποίο αφορά στο ποιος και με ποια προσόντα εκτιμά το ακίνητο/πρώτη κατοικία του δανειολήπτη.Αναλυτικότερα, οι τράπεζες ζήτησαν να διευκρινισθεί ότι ο «ανεξάρτητος εκτιμητής» (σ.σ. όπως αναφέρει ο νόμος) να είναι διπλωματούχος μηχανικός και όχι ο οποιοσδήποτε πολίτης. Κι αυτό διότι την ώρα της δίκης, αρκετοί δανειολήπτες καλούν ενώπιον του δικαστή ως εκτιμητές κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο και όχι πιστοποιημένους μηχανικούς, υποστηρίζοντας ότι το ακίνητο έχει μικρότερη αξία από την πραγματική.

Το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει ανοικτό, καθώς την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση, έχουν καταθέσει τον φάκελό τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους, δεν μπορεί κανένας να τους αναγκάσει να ενταχθούν στον νέο νόμο, μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί. Είναι θέμα της δικής τους επιλογής, είτε να παραμείνουν στον υφιστάμενο νόμο και να περιμένουν τη δικάσιμο, είτε να φύγουν και να ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Η ισχύς

Το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έχει ισχύ για ένα έτος από τη στιγμή που θα λειτουργήσει η πλατφόρμα και θα διαθέτει μία σειρά από «κόφτες» που θα συνυπολογίζουν τη ρύθμιση, όπως άλλη ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, άλλα δάνεια, προοπτικές εργασίας κ.ά.

Πηγές αναφέρουν ότι η πλατφόρμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα ξεκινήσει πιλοτικά αρχές Απριλίου και συνεχώς θα αναβαθμίζεται. Στον αντίποδα, η χρονική διάρκεια της νέας προστασίας θα έχει ισχύ 3 χρόνια για τους ανάπηρους και τους ανέργους.

Αμετάβλητα σε σχέση με την αρχική συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας παραμένουν τα όρια της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου -έως 250.000 ευρώ- αλλά και το ποσό του υπολοίπου του δανείου: 130.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των τόκων), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από το ποσό εξαιρούνται οι τόκοι υπερημερίας του τελευταίου εξαμήνου.

Για να μπει κάποιος στο νέο πλαίσιο προστασίας, θα πρέπει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 το δάνειό του να βρίσκεται σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην μπορούν να αιτηθούν οι δανειολήπτες αίτηση ένταξης στον μηχανισμό στο παρά πέντε της διενέργειας πλειστηριασμού.

Από την άλλη πλευρά, η επιδότηση της δόσης από το δημόσιο θα δίνεται κλιμακωτά, ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Πηγές αναφέρουν στο Euro2day ότι η κλίμακα με τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληροί ο δανειολήπτης βασίζεται στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης συν προσαύξηση 70%, γεγονός που αν ισχύει στην τελική μορφή του νόμου και εφόσον πάρει την έγκριση των δανειστών, οδηγεί λίγο παραπάνω το ύψος του εισοδήματος έτσι όπως αυτό είχε συμφωνηθεί στην αρχική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών.

Εφόσον κλειδώσουν αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια, τότε για ένα άτομο που το ποσό εύλογης δαπάνης ορίζονται οι 8.180 ευρώ, με την προσαύξηση 70% ανεβαίνει στις 13.906. Σε ένα ζευγάρι, η εύλογη δαπάνη είναι 13.917 ευρώ και με την προσαύξηση 23.658. Με ένα παιδί, το αρχικό ποσό είναι 17.278 ευρώ και με την προσαύξηση 26.572 ευρώ. Με δύο παιδιά, 20.639 ευρώ και με την προσαύξηση, 35.086 ευρώ. Για οικογένεια με τρία παιδιά το ποσό είναι 24.000 ευρώ και με την προσαύξηση φτάνει στις 40.800 ευρώ.

Πώς διαβάζει τις εξελίξεις η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εμφανίζει «win win» τη νέα συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες με τους εκπροσώπους των τραπεζών για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, ωστόσο, στελέχη της παραδέχονται ότι οι λεπτομέρειες που ίσως γείρουν τη ζυγαριά θα προσδιοριστούν μετά την απάντηση των θεσμών.

Το προσχέδιο συμφωνίας εστάλη χθες το βράδυ στους θεσμούς, προκειμένου το τελικό κείμενο να πάρει τη μορφή νομοσχεδίου και να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Τρίτη «το αργότερο».

Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των τραπεζών μετείχαν μόνο ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, της σύσκεψης δεν ηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και δεν μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι επρόκειτο περί «διευκρινίσεων» στην αρχική  συμφωνία.

Κατά τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παρέμβει εάν υπάρξει εμπλοκή με τους θεσμούς, αν και, όπως επιμένουν πηγές, «η προετοιμασία το τελευταίο διάστημα έγινε σε συνεννόηση με τους εταίρους».

Στο (φαινομενικό;) win win η κυβέρνηση «πήρε» την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων (στις 40.800 ευρώ ετήσιο εισόδημα, μάξιμουμ) από 36.000 που όριζε η αρχική συμφωνία. Επίσης, διατήρησε το ανώτατο όριο αντικμειμενικής αξίας στις 250.000 ευρώ. Και τα δύο μαζί προβάλλονται ιδιαίτερα ως στοιχεία μίας συμφωνίας που θα συμπεριλάβει τη μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών.

Από την άλλη, «έδωσε» έναν εξαντλητικό μηχανισμό ελέγχου της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη, προκειμένου να εντοπίζονται (και να «κόβονται») οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Αυτός ο μηχανισμός θα διατρέχει την πλατφόρμα, στην οποία θα «μπαίνουν» οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σύστημα ρυθμίσεις, που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη.

Στην «υποχρεωτικότητα» ως προς την τήρηση της πλατφόρμας φέρεται να επέμεινε ιδιαίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς παράγοντες που ασχολήθηκαν (σε τεχνοκρατικό επίπεδο) με το θέμα έδειχναν μέχρι προχθές να φλερτάρουν με την εκδοχή της τραπεζικής παρέμβασης στην ένταξη ή απόρριψη του αιτούντος δανειολήπτη.

Αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι στον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών έχουν εστιάσει ιδιαίτερα οι θεσμοί, οι οποίοι, για τον λόγο αυτό, ήγειραν ενστάσεις για την ένταξη στο νέο σύστημα των επιχειρηματικών δανείων που ελήφθησαν με εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Στο ερώτημα «εάν ήγειραν ή εξακολουθούν να εγείρουν», απάντηση δεν έχει δοθεί από την κυβερνητική πλευρά. Είναι άλλωστε ένα πολύ βασικό (αν όχι το πιο βασικό) σημείο, το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ώρες, προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη του νομοσχεδίου.


Αναστασία Παπαϊωάννου/euro2day.gr

Continue Reading

Οικονομία

«Φακέλωμα» από την Εφορία για όσους τηρούν τραπεζικές θυρίδες

Published

on

«Κυνήγι» και στις τράπεζες εάν δεν δίνουν στοιχεία των πελατών τους

Να υποχρεώσει τις τράπεζες να στέλνουν στοιχεία στην Εφορία και για τις τραπεζικές θυρίδες που τηρούν οι πελάτες τους, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση της υφυπουργού Αικατερίνης Παπανάτσιου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση έρχεται να προσθέσει την κατηγορία «τραπεζικές θυρίδες» στον κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, τα οποία καταγράφονται στο Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) και τα διαβιβάζει ηλεκτρονικά προς έλεγχο στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Σ.Δ.Ο.Ε., την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Με την επέκταση της δυνατότητας πρόσβασης του Σ.Μ.Τ.Λ. και Λ.Π. και στις τραπεζικές θυρίδες, όπως ισχύει και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα δάνεια των φορολογουμένων, οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να ελέγχουν ακόμη πιο αποτελεσματικά φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα. Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία και χρηματικά ποσά σε μετρητά που κατέχουν αλλά αποκρύπτουν οι ελεγχόμενοι και θα μπορούν πιο εύκολα να προσδιορίζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να επιβάλλουν πρόστιμα αλλά και να τεκμηριώνουν τη διάπραξη ποινικά κολάσιμων αδικημάτων.

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει ότι αν τα τραπεζικά ιδρύματα δεν ενημερώνουν ηλεκτρονικά το Μητρώο, τότε θα τους αποστέλλεται με αλληλογραφία το αίτημα παροχής στοιχείων και θα πρέπει να απαντούν άμεσα σε αυτό, εντός διορίας λίγων ημερών.

protothema.gr
Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν

Published

on

Εισοδήματα ανηλίκων, ελεύθεροι επαγγελματίες, κάτοικοι του εξωτερικού και κληρονόμοι στο στόχαστρο της Εφορίας.

Το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία πλησιάζει για πάνω από 8,5 εκατ. φορολογούμενους. Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τρέχουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet να ανοίξει μέχρι τις 20 Μαρτίου. Τα νέα έντυπα είναι έτοιμα, οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι έχουν εκδοθεί και σε εκκρεμότητα βρίσκονται η έκδοση του φυλλαδίου με τις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωση κωδικό προς κωδικό, τα στοιχεία από τους εργοδότες και τον ΕΦΚΑ για τις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων το 2018 (η προθεσμία για την ηλεκτρονική αποστολή στο Taxinset λήγει στις 28 Φεβρουαρίου) και τα στοιχεία από τις τράπεζες για τους τόκους των καταθέσεων και τα δάνεια.

Μόλις περαστούν και προσυμπληρωθούν στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων τα στοιχεία για τις αποδοχές και τους παρακρατούμενους φόρους καθώς και για τους τόκους και τα δάνεια θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία σχεδόν 3,5 μηνών για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή της.

Το έντυπο Ε1 υποβάλλουν υποχρεωτικά: 

–  Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

– Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

–  Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

–  Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων, με την επιφύλαξη των οριζομένων στην παρ 4 του άρθρου 11 του ΚΦΕ.

–  Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.

– Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

– Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

news

Continue Reading
Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Toπικά6 ώρες ago

Καμμένα Βούρλα: Ο σκύλος “ξέθαψε” τα ναρκωτικά του… 48χρονου! [εικόνες]

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη χθες (22-02-2019) το πρωί...

Toπικά7 ώρες ago

Η “Ωκεανίδα” έφτασε και στη Λαμία / Χιονίζει αυτή την ώρα στην Βόρεια πλευρά της πόλης (βίντεο)

Τα προγνωστικά των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν και λίγο πριν τις 10 το βράδυ η Ωκεανίδα επισκέφθηκε και την πόλη της Λαμίας....

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Πινακίδα έπεσε πάνω σε φωτογράφο στο ΟΑΚΑ! Κινδύνευσε από τους «ισχυρούς» ανέμους

Ο δυνατός άνεμος στο ΟΑΚΑ έκανε δύσκολη τη δουλειά των παικτών της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και των...

Κόσμος8 ώρες ago

Βενεζουέλα: Ένταση στα σύνορα με Κολομβία – Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια επιχειρούν να τα διασχίσουν

Με ρίψη δακρυγόνων οι δυνάμεις ασφαλείας στη Βενεζουέλα επιχειρούν να αποτρέψουν την είδοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Τέσσερα φορτηγά...

Super League8 ώρες ago

Ο Μπογέ… ξελάσπωσε την ΑΕΚ στη νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λούκας Μπογέ, o οποίος «χτύπησε» στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (4΄ και 47΄), η ΑΕΚ...

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Διαβάζονται