Όπως ορίζουν η παράδοση και τα έθιμα, κάθε οικογενειακό τραπέζι έχει μπακαλιάρο με σκορδαλιά, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές, αλλά η παραδοσιακή συνταγή της σκορδαλιάς προτιμάται από τους περισσότερους.
Δεν είθισται 25η Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο και, κυρίως, δεν γίνεται να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή χωρίς την αγαπημένη μας σκορδαλιά που τον συνοδεύει, καθιστώντας το εν λόγω γεύμα το εθνικό φαγητό της διπλής ελληνικής γιορτής.
Όπως ορίζουν η παράδοση και τα έθιμα, κάθε οικογενειακό τραπέζι έχει μπακαλιάρο με σκορδαλιά, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές, αλλά η παραδοσιακή συνταγή της σκορδαλιάς προτιμάται από τους περισσότερους.
Δείτε την κλασική συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σκορδαλιά την 25η Μαρτίου:
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
(Αν θέλετε να είναι πιο απαλή στη γεύση και να μην είναι τόσο έντονο το σκόρδο, χρησιμοποιείστε 3 σκελίδες από σκόρδο)
2 λεμόνια
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες, τις αλατίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το λεμόνι και στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ την πατάτα με το ελαιόλαδο.
Χτυπάτε μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Tip:
Μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι.