Στην πραγματικότητα πρόκειται για την διαδικασία της προσθήκης αλκοόλ όπως κονιάκ, ρούμι ή άλλο σε τηγάνι προκειμένου να πάρει φωτιά παροδικά και χάρη στο αλκοόλ το φαγητό.
Προέρχεται από την γαλλική λέξη flamme, που σημαίνει φωτιά και πιο συγκεκριμένα, flambe που αναφέρεται στη λέξη “φλεγόμενος”. Το αλκοόλ εξατμίζεται, καίγεται, αφήνοντας στο φαγητό τα αρώματα του αποστάγματος. Προσοχή! Έχει σημασία να χρησιμοποιείτε μόνο ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθώς σε διαφορετική περίπτωσή δεν δημιουργείται φλόγα. Μπύρα, σαμπάνια και κρασί δεν κάνουν.
Μην τρομάξετε από τη φλόγα. Η ζωή ανακίνηση του τηγανιού θα βοηθήσει στο να πέσει η φλόγα δίνοντας το αποτέλεσμα που επιθυμείτε στο πιάτο.
Πηγή: news247.gr