Στην πραγματικότητα πρόκειται για την διαδικασία της προσθήκης αλκοόλ όπως κονιάκ, ρούμι ή άλλο σε τηγάνι προκειμένου να πάρει φωτιά παροδικά και χάρη στο αλκοόλ το φαγητό.
Προέρχεται από την γαλλική λέξη flamme, που σημαίνει φωτιά και πιο συγκεκριμένα, flambe που αναφέρεται στη λέξη “φλεγόμενος”. Το αλκοόλ εξατμίζεται, καίγεται, αφήνοντας στο φαγητό τα αρώματα του αποστάγματος. Προσοχή! Έχει σημασία να χρησιμοποιείτε μόνο ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθώς σε διαφορετική περίπτωσή δεν δημιουργείται φλόγα. Μπύρα, σαμπάνια και κρασί δεν κάνουν.
Μην τρομάξετε από τη φλόγα. Η ζωή ανακίνηση του τηγανιού θα βοηθήσει στο να πέσει η φλόγα δίνοντας το αποτέλεσμα που επιθυμείτε στο πιάτο.
Πηγή: news247.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.