Είναι γνωστό ότι πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις παγωτού. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, όμως, είναι ότι μπορούμε να την φτιάξουμε στο σπίτι μόλις με 4 υλικά, εύκολη διαδικασία και ελάχιστο χρόνο.
Ας δούμε, λοιπόν, τον τρόπο:
Υλικά συνταγής (για περίπου 2 λίτρα παγωτού):
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr πλήρες (όχι light)
- 1 φυτική σαντιγί
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (περίπου 30 ml)
- 2 κούπες ζάχαρη (περίπου 400 gr)
- 1/2 κούπα νερό (περίπου 100 ml)
Διαδικασία παρασκευής:
- Bάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες και, στο μεταξύ, φτιάχνουμε την καραμέλα για να είναι έτοιμη.
- Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη!
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο της φυτικής σαντιγής. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή (περίπου 5-6 λεπτά).
- Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και φουσκώσει. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση!