Πώς εκβίασαν 13χρονο στον Βόλο αποσπώντας του 370.000 ευρώ – Ο 34χρονος «εγκέφαλος» και η τακτική του εκφοβισμού

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση εκβίασης 13χρονου στον Βόλο. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον 34χρονο και συνεχίζει τις έρευνες.

NEWSROOM
ΑπόNEWSROOM
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
3 Min Read
Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση εκβίασης 13χρονου στον Βόλο.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση εκβίασης του 13χρονου στον Βόλο, όπου ανήλικοι φέρονται να του αποσπούσαν τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 370.000 ευρώ. Το περιστατικό, σύμφωνα με τις αρχές, εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι μέσα σε πάρκο στη Νέα Ιωνία.

Οι ανήλικοι φέρονται να δρούσαν υπό την καθοδήγηση ενός 34χρονου, ο οποίος φέρεται να είχε συστήσει συμμορία. Με απειλές ότι θα προξενήσουν κακό στον ίδιο και στην οικογένειά του, εξανάγκαζαν τον 13χρονο να παραδίδει χρήματα που φύλασσε στο σπίτι ο πατέρας του, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν η οικογένεια του παιδιού αντιλήφθηκε την απώλεια των χρημάτων. Είχαν περάσει λίγες μέρες αφότου ο ανήλικος κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα εξαπάτησης. Ο εφιάλτης του, όπως αναφέρεται, ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου, όταν αγόρασε πυροτεχνήματα για τα γενέθλια της αδελφής του.

Η καταγγελία – σοκ

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας συμμαθητής του 13χρονου τού ζήτησε πυροτεχνήματα, τα οποία εκείνος του παραχώρησε. Στη συνέχεια, ο συμμαθητής τον ενημέρωσε ότι τα έδωσε σε έναν 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη – όπως του είπε – από την αστυνομία και ότι χρειάζονταν χρήματα για τον δικηγόρο του.

Ο συμμαθητής φέρεται να τον απειλούσε ότι, αν δεν έδινε τα χρήματα, η αστυνομία θα συνέλαβε τον ίδιο και την οικογένειά του. Φοβισμένος, ο 13χρονος άρχισε να παραδίδει χρηματικά ποσά που σταδιακά αυξάνονταν, φτάνοντας μέχρι και τις 5.000 ευρώ κάθε φορά.

Καθημερινά επισκεπτόταν το πάρκο στη Νέα Ιωνία, όπου παρέδιδε τα χρήματα σε δεύτερο ανήλικο. Όπως αναφέρεται, μετέφερε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις τσέπες του χωρίς καμία προφύλαξη, μέχρι που αντιλήφθηκε ότι ο 34χρονος είχε αγοράσει μηχανάκι και ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο μάρκας BMW.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Τότε συνειδητοποίησε την απάτη, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε παραδώσει συνολικά 370.000 ευρώ. Δύο μέρες αργότερα, η οικογένεια εντόπισε την απώλεια των χρημάτων και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Χειροπέδες στον 34χρονο

Η αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου την Πέμπτη. Σε έρευνα στο σπίτι του δεν βρέθηκαν τα χρήματα, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και έλαβε αναβολή για την επόμενη ημέρα.

Ο 34χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται καμία από αυτές.

Ερευνες από την αστυνομία

Κατά την προανάκριση, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δύο από τους ανήλικους που φέρονται να συμμετείχαν στη συμμορία και συνεχίζει να αναζητά τα στοιχεία άλλων δύο. Έχει σχηματιστεί δικογραφία για εκβίαση σε βάρος των δραστών, οι οποίοι φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο του 13χρονου για να αποσπάσουν τα χρήματα, επικαλούμενοι ανύπαρκτη ποινική υπόθεση και ψευδή ανάγκη για νομική υποστήριξη.

tanea.gr

Share This Article
ΑπόNEWSROOM
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *