Μια επιχείρηση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, έφεραν εις πέρας από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής ως τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, ρισκάροντας για μια ακόμη φορά μέσα στα κακοτράχαλα βουνά την ζωή τους, προκειμένου να διασώσουν έναν άνδρα και μία γυναίκα 50 και 51 ετών που εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνο σημείο στην ορεινή Φωκίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αμφότεροι είχαν είχαν ξεκινήσει από τους Δελφούς και είχαν ως στόχο να διασχίσουν το μονοπάτι Κρόκιου – Κύρας. Μετά από κάποια φάση ωστόσο, λόγω και της δυσκολίας στην ιδιομορφία του εδάφους αποπροσανατολίστηκαν, και εγκλωβίστηκαν σε ένα ρέμα με έναν καταρράκτη περίπου 25 μέτρων. Στην συνέχεια επιχείρησαν να αναρριχηθούν, ανέβηκαν λίγα μέτρα, έφτασαν σε ένα μικρό πλάτωμα, βρήκαν αδιέξοδο και ακινητοποιήθηκαν.

Εν τέλει μετά από περίπου 9 ώρες επιχείρησης 8 διασώστες και 2 πυροσβέστες από το Π.Υ Άμφισσας, με επικεφαλής τον διοικητή Χρήστο Πλουμάκη, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους δύο αναριχχητές και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Ποιοί θα πληρώσουν την απερίσκεπτα του ζευγαριού;
    Κλασικά οι μαλακές οι εθελοντές,οι πυροσβέστες, καθώς και ο Έλληνας φορολογούμενος που κάθεται στα αυγά του και δεν το παίζει Ιντιάνα Τζόουνς.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like