Πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και παρμεζάνα

1 Min Read

Υλικά

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
20 γραμμάρια μαγιά νωπή
1 κουταλάκι αλάτι
200 γραμμάρια νερό

Για τη γέμιση

350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

-Advertisement-
KATSIAVOS

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.

Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

govastileto.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *