Τα τηγανητά παχαίνουν και είναι επικίνδυνα για την καρδιά μας, είναι όμως αγαπημένη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
Εάν θέλετε μια στο τόσο να απολαύσετε ένα τηγανητό αβγό, φροντίστε τουλάχιστον να το τηγανίσετε σωστά.
Το λάδι που θα επιλέξουμε για το τηγάνισμα θα πρέπει να έχει υψηλό σημείο καπνού (smoke point). Το σημείο καπνού δείχνει σε ποια θερμοκρασία το λάδι αρχίζει να διασπάται και να απελευθερώνει βλαβερές ουσίες.
Το λάδι με υψηλό σημείο καπνού επιτρέπει να μαγειρεύουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ώστε το φαγητό να ετοιμάζεται πιο γρήγορα και να απορροφά λιγότερο λάδι. Το λάδι θα πρέπει να έχει ζεσταθεί καλά πριν τηγανίσουμε. Αν η θερμοκρασία του λαδιού δεν είναι αρκετά υψηλή, οι τροφές απορροφούν περισσότερα λιπαρά.
Υψηλό σημείο καπνού έχει το λάδι από αβοκάντο, το ραφιναρισμένο ηλιέλαιο, το σογιέλαιο και το ραφιναρισμένο ελαιόλαδο (ανοιχτόχρωμο και ελαφρύ στη γεύση).

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.