Πικάντικο ριζότο με καλαμάρι θράψαλο

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. γλ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ριζότο (κατά προτίμηση arborio)
  • 250ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή τοματοχυμός
  • 2 τσίλι (κόκκινες καυτερές πιπερίτσες) πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο
  • 500γρ.καλαμάρι θράψαλο ροδέλες (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • 4 κ.σ. αλεύρι

-Advertisement-

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε τώρα σε χαμηλότερη φωτιά βράζοντας το ρύζι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κότας και ανακατεύουμε επιτρέποντας στο ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Πρέπει να προσέξουμε να κρατάει την υγρασία του.
Στο ενδιάμεσο αλευρώνουμε τα θράψαλα, έχοντας προσέξει να τα έχουμε στεγνώσει αρκετά και τηγανίζουμε ώσπου να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρώνουμε το ριζότο προσθέτοντας την κρέμα (ή αν θέλουμε να γίνει νηστίσιμο το χυμό τομάτας), το τσίλι (καυτερές πιπερίτσες) και το τυρί μας. Αφήνουμε να πάρει βράση. Η συνταγή είναι έτοιμη!

-Advertisement-
=Advertisement=

Σημειώσεις συνταγής

Στην περίπτωση που δεν εκτελέσουμε τη συνταγή με κρέμα γάλακτος, για να είναι αυθεντική νηστίσιμη, προσθέτουμε αντί αυτής χυμό τομάτας και αφήνουμε να βράσει. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση παραλείπουμε και το τυρί.

 

- Advertisement -

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *