Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΕΛΛΑΔΑ

Παίζουν ξανά με την αγωνία των μαθητών: Τώρα λένε 4 μαθήματα για το απολυτήριο Λυκείου

Δεν έχουν τέλος οι πειραματισμοί του υπουργείου Παιδείας και των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται για θέματα παιδείας σε βάρος των μαθητών.

Μετά το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές και τα «ήξεις-αφήξεις» με την κατάργησή τους, τώρα το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που προβλέπει ότι ακόμα και οι μαθητές που πάνε φέτος στην Γ΄ Λυκείου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα προκειμένου να πάρουν το απολυτήριό τους.

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και η εισήγηση για επέκταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες καθώς η περικοπή μαθημάτων  συνδέεται άμεσα με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου.

Το ΙΕΠ προτείνει τα τέσσερα προς εξέταση μαθήματα να είναι η Νοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία.

Όσο για τα υπόλοιπα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, θα εξετάζονται γραπτά μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων.

Η ίδια επιλογή για δραστική μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων είχε γίνει πριν από δύο χρόνια – επί υπουργίας Φίλη – στο Γυμνάσιο μόνο που τότε ως τέταρτο μάθημα είχε επιλεγεί η Φυσική αντί της Βιολογίας για την Γ΄ Λυκείου.

πηγή protothema

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.