Υλικά
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια πέννες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια τομάτες κονκασέ
150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
200 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους και 100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα πυρέξ 33 εκ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, ρίγανγη μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζετε το μεγείρεμα για 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνετε να πάρει βράση να πάρει βράση. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέστε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά. το σπανάκι, βασιλικό και μοτσαρέλα. Ρίχνετε το μείγμα ζυμαρικώ στο πυρέξ. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα τριμμένη και ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά.
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά