Παvεύκολο Γλυκo Ψυγείου με Kpέμα & Σοκολάτα

lamianow
By lamianow Add a Comment
2 Min Read

η παγωμένη κόλαση (βήμα-βήμα η συνταγή)

…απλά υπέροχο!!!

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ μαργαρίνη
2 κουβερτούρες
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 ποτήρι νερό μεγάλο
5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

-Advertisement-

για τη σαντιγί

1 φυτική σαντιγί κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Πως το κάνουμε:

- Advertisement -

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.

Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ.

Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

βήμα-βήμα η συνταγή … με φωτογραφίες!!

1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν.

2) Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.

3) Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.

4) Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.

5) Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα.

6) και από πάνω τη σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα: Από πάνω μπορείτε να βάλετε τρούφα ή κερασάκια μαρασκίνο

πηγη:http://www.superfoodnews.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *