Ξεφεύγουν εντελώς από τα συνηθισμένα. Σιγοψήνονται με σκόρδο, βούτυρο, αρωματικά, λεμόνι και λίγο μέλι.
Μην φοβάστε τα υλικά, σεβαστείτε απολύτως τη συνταγή, είναι μοναδική.
Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες baby ή μικρού μεγέθους
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊνταντό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε φετούλες τις πατάτες, όπως στη φωτό, αλλά όχι ως την άκρη, να μην ανοίξουν
- Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ταψάκι και περιχύστε τις με το υγρό -Με ένα πινέλο ρίξτε λίγο μέσα σε κάθε σχισμή
- Κρατήστε λίγο υγρό για αργότερα
- Βάλτε και μερικές σκελίδες σκόρδο ανάμεσα, μην το ξεφλουδίσετε
- Προσθέσε μισό ποτήρι νερό και ψήστε τις στον φούρνο για 1 ώρα
- Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο υγρό πριν το τέλος
- Μοναδικό και πανέμορφο πιάτο, συνοδεύει κρέατα και κοτόπουλο
Πηγή:iefimerida.gr