Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, τι αναφέρει η ανακοίνωση του

Lamianow.gr
Lamianow.gr 5 έτη ago
Updated 2017/12/07 at 8:22 ΠΜ
6 Min Read

Την απόφασή του να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος Λαμιέων ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Μια απόφαση που έχει να κάνει με τις εκκρεμότητες που έχει με την δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου προς τον αντιδήμαρχο Α. Διαμαντάρα για το αδίκημα της πλαστογραφίας που του στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Ένα θέμα το οποίο έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο οι επικεφαλής των συνδυασμών Μαρία Αντωνίου, Παναγιώτης Στασινός, Tάσος Χρονάς.

Η ανακοίνωση του

«Εν όψει των επικείμενων εκλογών και μπρος στην ένδεια επιχειρηματικών προτάσεων καθώς και ανυπαρξίας έργου κατά την προηγούμενη περίοδο, κάποιοι θέλησαν από την 1η στιγμή να μεταφέρουν την εκλογική μάχη έξω από τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων και των συναδέλφων.  

Μάχη που έδωσα όλο αυτό το διάστημα, μάχες που έμαθα να δίνω όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις θέσεις που βρισκόμουν τόσο στον Εμπορικό Σύλλογο, όσο και στην Ομοσπονδία.

Ζητήσαμε να κριθούμε από τα πεπραγμένα μας και από τις προτάσεις μας για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του επιμελητηρίου μας, πράγμα το οποίο φόβισε τον άλλο συνδυασμό που από την 1η στιγμή προσέτρεξε σε μεθόδους που έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν του επιμελητηρίου μας, οριστικά και αμετάκλητα.

Αυτοί που πέρασαν πριν από εμένα από τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν φάνηκαν, ούτε ακούστηκαν, όντας εκλεγμένα μέλη με το δικό μας συνδυασμό, θέλησαν να διεκδικήσουν τον θεσμό, αλλά παράλληλα θέλησαν να στερήσουν στο συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και κυρίως την κρίση από το σώμα των συναδέλφων επιχειρηματιών.

Θεωρώντας απαράδεκτο τον εναγκαλισμό συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων με την άλλη παράταξη και την προσπάθεια με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία, το μόνο που τονίζουμε είναι ότι το αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Σταθήκαμε απέναντι σε κάθε πολιτική παρέμβαση και πολεμήσαμε πολιτικές που έβλαψαν το επιχειρηματικό κλίμα και τις επιχειρήσεις μας. Αυτό φαίνεται ενόχλησε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να παρευρίσκομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου, λόγω της παρουσίασης του συνδυασμού μου και σεβόμενος την ψήφο των συμπολιτών μου οι οποίοι με εξέλεξαν στη θέση του δημοτικού συμβούλου, σεβόμενος την εμπιστοσύνη της δημοτικής ομάδας και αυτή του Δημάρχου μας κ. Νίκου Σταυρογιάννη προς το πρόσωπό μου και μη θέλοντας να δημιουργήσω πρόβλημα με το τυπικό μου κώλυμα στη λειτουργία του Δήμου, οφείλω να διευκολύνω το Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο αναμένοντας την κρίση της έφεσης μου που κατέθεσα μόλις έλαβα γνώση για την πρωτόδικη καθώς και ερήμην μου απόφαση.

Ο κόσμος που με εμπιστεύθηκε γνωρίζει τι έκανε ο Διαμαντάρας για την αναβάθμιση του θεσμού του επιμελητηρίου και θα μας στηρίξει και θα υπερψηφίσει το συνδυασμό, αφού η εκλογική επιτροπή απέρριψε την ένσταση με ομόφωνη απόφαση και ενέκρινε τη συμμετοχή μας στη μάχη των εκλογών για να αντιπαρατεθούμε για τα πραγματικά προβλήματα και για ζητήματα ουσίας.

Άλλωστε εμείς έχουμε μάθει να σχεδιάζουμε, να προτείνουμε και να υλοποιούμε και έχουμε αποδείξει την ανανέωση με έργα και όχι με τίτλους.»

Η επιστολή παραίτησης του προς τον Δήμαρχο Λαμιέων

«Κύριε  Δήμαρχε

Με την παρούσα επιστολή μου σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και, κατά συνέπεια, του Αντιδημάρχου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 54 του Ν. 3852/2010 και σας ζητώ να την κάνετε δεκτή και να κινήσετε τη διαδικασία αντικατάστασής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στις θέσεις και αξιώματα, που ως μέλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης του συνδυασμού “ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ” έχω εκλεγεί ή ορισθεί.

Ο λόγος της παραίτησής μου δεν έχει σχέση με το Δήμο και τη συνεργασία μου με τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους, ούτε φυσικά με σας, που σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με ορίσετε Αντιδήμαρχο και για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε σε όλο το διάστημα της συνεργασίας μας, η οποία και θα συνεχιστεί, οποιαδήποτε ιδιότητα και αν κατέχω στο μέλλον.

Δυστυχώς, συνάδελφοί μου από το επιμελητηριακό κίνημα θεώρησαν σκόπιμο να αντικαταστήσουν τη δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης διοίκησης στο Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας με νομικά τερτίπια και δικαστικές μεθοδεύσεις αποκλεισμού των ανθυποψηφίων τους, εμπλέκοντας στις μεθοδεύσεις τους και το κορυφαίο τοπικό δημοκρατικό όργανο, καταγγέλλοντας ασυμβίβαστο στο πρόσωπό μου με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

Κύριε  Δήμαρχε

Επειδή έχω μάθει να τιμώ και να σέβομαι απεριόριστα την απόφαση των συμπολιτών μου που με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο, αλλά και να προστατεύω, με κάθε κόστος τους θεσμούς που υπηρετώ, αφού ζητήσω την κατανόηση των συμπολιτών μου για την απόφασή μου αυτή, ζητώ και πάλι να κάνετε άμεσα δεκτή την παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου, έτσι ώστε, έχοντας απεκδυθεί των ιδιοτήτων μου που ενοχλούν τους καταγγέλλοντες και θέτουν σε διακινδύνευση τη συνοχή του επιμελητηριακού κινήματος στην πιο κρίσιμη, ίσως, στιγμή της ιστορίας του, οι συνάδελφοί μου επαγγελματίες να αποφασίσουν ανεπηρέαστοι για τη διοίκηση στο Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας, με κριτήρια επιμελητηριακά και μόνο».

Λαμία, 6 Δεκεμβρίου 2017

Με τιμή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
6 Comments
  • Θέλω πολύ στις εκλογές να φωνάζω Κυρίτσης Κυρίτσης Κυρίτσης Κυρίτσης και να τον έχω στα χέρια και να βλέπω απέναντί μου τα μούτρα σου.

  • Παραιτήθηκε για να μην σε ξηλώσει ο άλλος και γινεις ρομπα τη δουλειά του την έκανε αυτά που ήθελε να κάνει τα πέρασε τι νόμιζες θα σου χαϊδευε τα αυτιά ήθελες τα και παθες τα.

  • Πού να δεις τι γέλιο Έχουμε να ρίξουμε όταν χάσεις και τις εκλογές στο Επιμελητήριο γιατί κύριε διαμαντάρα όλοι οι συμβασιούχοι είμαστε κάποια στιγμή η καρεκλίτσα τελειώνει και μετά έρχεται η ανεργία να δεις τι καλά είναι

  • Παραιτήθηκε η τον παραιτησε ο κολλητός του???????? Θα το ξανά πω.ολα εδώ πληρώνονται.πλαστογραφε.υπερμαχε του φουχτελ και της ιδιωτικοποίησης.δημιε 47 οικογενειών.λαμόγιο.έκανε Την δουλειά του και τώρα που δεν σε έχει ανάγκη στο πήρε το κεφάλι!!!!!!!!!σαν τωρα θυμάμαι οταν εβγαινες ΜΜΕ-γραφεία Τύπου του σταυρογαννη κ μαινομενος υπερασπιζοσουνα την άδικη απόλυση των 47.Όταν εσυ και οι άλλοι συνταγματάρχες αποφασιζατε κ διατασατε να ρίξετε στον καιάδα της ανεργίας 47άτομα εκεί ειμασταν κ δεν ξεχνούμε.να σε δω τωρα!!!!!!στις 17 οι επαγγελματίες της Φθιώτιδας θα σε εξαφανίσουν.ουδε μία εμπιστοσύνη σε καταδικασμένο πλαστογραφο.!!!! Ευτυχώς π υπάρχει και ο εργολάβος στον φοσδα.ο επόμενος εργοδότης σού.λαμόγιο!!!!

  • Θυμάσαι διαμαντάρα εκείνη τη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο πού ψηφίζες να διώξεις 47 οικογένειες οι οποίες ήταν στο δημοτικό συμβούλιο με τα παιδάκια τους και το θράσος σας ξεπερνούσε κάθε όριο μπροστά στα μικρά παιδιά δεν υπολογίζατε τίποτα πετάξατε στο δρόμο αυτές τις οικογένειες για να κάνετε τη δουλειά σας διαλύσατε οικογένειες όλα αυτά δεν θα σας τα έκανε χαλάλι ο Θεός η κατρακύλα σας έχει ξεκινήσει και αυτό είναι μόνο η αρχή σιγά σιγά θα πάρουν σειρά και οι πρώην συνάδελφοί σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content