Δελτίο Τύπου σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο των Κομποτάδων εξέδωσε η Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία μετά την καταγγελία από την Επιτροπή Γονέων Μαθητών Κομποτάδων – Μεξιατών.

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε γονείς, μαθητές και διδάσκοντες του Δημοτικού σχολείου Κομποτάδων.    Χθες, Δευτέρα 1/10/2018 το σχολείο δε λειτούργησε, ενώ σήμερα γονείς και μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, απέχοντας από τα μαθήματα και αναμένοντας του τεχνικούς του Δήμου και την αρμόδια Αντιδήμαρχο, προκειμένου να αποφανθούν για την καταλληλότητα των αιθουσών και για το αν μπορούν μαθητές και διδάσκοντες να εισέλθουν  στο σχολείο, καθώς οι ήδη υπάρχουσες ρωγμές έχουν ανοίξει από την υγρασία και αποκολλώνται σοβάδες.

Το έργο της στεγανοποίησης της οροφής και της εν γένει στήριξης και συντήρησης μερών του σχολείου χρονίζει εδώ και μια εικοσαετία, χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα. Τελικά το έργο ανατέθηκε σε εργολάβο που σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε να εκτελεσθεί τους μήνες Μάιο έως τα τέλη Ιουλίου του 2018. Εντούτοις ο εργολάβος παρουσιάστηκε στα τέλη του Αυγούστου και, αφού αφαιρέθηκαν τα παλιά υλικά της στέγης, οι εργασίες διεκόπησαν για άγνωστο λόγο και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Διευθυντή του σχολείου προς πάσα κατεύθυνση.

Η ανοχή και η έλλειψη ενδιαφέροντος των υπευθύνων των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου, η έλλειψη ελέγχου και παρακολούθησης του έργου, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το  σχολείο, να καταστραφούν βιβλιοθήκες, αρχεία, εργασίες των μαθητών και γενικότερα υλικά που χρησιμοποιεί το σχολείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εργολάβος εμφανίστηκε την παραμονή της επερχόμενης κακοκαιρίας,  ξεφορτώνοντας κάποια υλικά, χωρίς, εκ των πραγμάτων, να συνεχιστεί καμιά περαιτέρω εργασία. Τα ερώτηματα που εύλογα προκύπτουν είναι  : Δεν ελέγχεται αρμοδίως η αφερεγγυότητα και εν τέλει η παραβίαση της σύμβασης από τον υπεύθυνο εργολάβο ;  Και τελικά ποιος θα αναλάβει το κόστος των φθορών των υλικών του σχολείου ;  Ο Δήμος ή ο εργολάβος;  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΗ ΛΑΜΙΑ

 

Η καταγγελία των γονέων

Πλημμύρισαν χθες   οι αίθουσες και οι χώροι του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων   με  αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του και τα παιδιά μας να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Αιτία  η εγκατάλειψη  του έργου στεγανοποίησης της οροφής από τον ανάδοχο εργολάβο.  Ενώ το έργο , σύμφωνα με τη σύμβαση, έπρεπε να εκτελεστεί το τρίμηνο Μαϊου- Ιουλίου 2018, ο εργολάβος εμφανίστηκε μετά από πιέσεις του Διευθυντή του σχολείου στο τέλος Αυγούστου. Με συνεργείο μόνο δυο εργατών (!)  για την αφαίρεση  των  φθαρμένων υλικών σπατάλησε ένα δεκαήμερο καλοκαιρινών συνθηκών και στη συνέχεια διέκοψε τις εργασίες και εξαφανίστηκε για δεκαπέντε ημέρες χωρίς να εκτελέσει τις εργασίες στεγανοποίησης 

 Επέστρεψε μόλις την προηγούμενη Τρίτη,  μια ημέρα πριν το προαναγγελθέν κύμα κακοκαιρίας  μεταφέροντας υλικά χωρίς πάλι να προχωρήσει στη στεγανοποίηση.  Οι φιλότιμες και διαρκείς προσπάθειες του Διευθυντή του σχολείου (έγγραφα, τηλεφωνήματα, παραστάσεις στην Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων) συνάντησαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.  Το χθεσινό πλημμύρισμα του σχολείου προκάλεσε φθορές σε βιβλία των μαθητών, εργασίες τους, χάρτες και εποπτικό υλικό καθώς τα νερά κυλούσαν από την οροφή στους τοίχους και εισήλθαν και σε βιβλιοθήκες των τάξεων.

Τα ήδη επιβαρυμένα, από τη χρόνια υγρασία, επιχρίσματα των αιθουσών απειλούν την ασφάλεια των παιδιών μας.
Η ανευθυνότητα του εργολάβου δυστυχώς καλύπτεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους δείχνοντάς του απεριόριστη ανοχή.

Ως άμεσα θιγόμενοι γονείς καταγγέλουμε την  ανευθυνότητα του εργολάβου και την αδιαφορία των αρμοδίων και απαιτούμε :
– Να γίνει άμεσος και ενδελεχής έλεγχος από μηχανικούς του Δήμου για να αποφανθούν για την καταλληλότητα του κτιρίου και  την κατάσταση των επιχρισμάτων.
– Να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών μας κατά την επαναλειτουργία του.
– Να αναλάβει ο εργολάβος την κάλυψη του κόστους των φθορών που προκλήθηκαν  σε βιβλία , εποπτικό υλικό και εγκαταστάσεις  του σχολείου
– Να προχωρήσει άμεσα η στεγανοποίηση των δωμάτων και όλων των εργασιών  σύμφωνα με  τις αναφερόμενες στην τεχνική έκθεση εργασίες.

Επιτροπή Γονέων Μαθητών Κομποτάδων – Μεξιατών

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

3 Comments

  1. Εγώ αν κλείσω έναν μάστορα για το σπίτι μου θα του κάνω συμφωνία για το ποτε θα θέλω να μου παραδοθεί…διαφορετικά υπάρχουνε και αλλού πορτοκαλιές που κάνουνε πορτοκάλια…το πιάσατε το υπονοούμενο?Αν όχι είμαστε άξιοι της μοίρας μας με τους τραγικούς που διοικούν την πόλη μας…πόλη που λέει ο λόγος!

  2. Δεν ξέρω αν ντρέπομαι και αν εξοργίζομαι περισσότερο με τον ανεύθυνο εργολάβο η τους ανεύθυνους διοικούντες την πόλη και τις υπηρεσίες. Εκτός από τσίπα προφανώς δεν έχουν και παιδιά. Δεν έχουν καν ακούστε τη λέξη καθήκον. Λυπαμαι…

  3. Και τι θέλατε εσείς ρε παλληκαριά?Να παρατήσει τις παραλίες καλοκαιριάτικα ο εργολαβος και να τρέχει στις εξωτικές Κομποταδες να κάνει μονώσεις?

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like