Παράσταση διαμαρτυρίας ΟΑΣ Φθιώτιδας στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 έτη ago
Updated 2018/07/04 at 11:02 ΜΜ
3 Min Read

Σήμερα 4/7 καταθέσαμε υπόμνημα της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με αιτήματα που αφορούν τοπικά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής που η επίλυσης τους θα έδινε το δικαίωμα στην μικρομεσαία αγροτιά να σταθεί πιο θαρρετά απέναντι στην γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική κατεύθυνση της Ε.Ε., της τωρινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων.

Για μία ακόμα φορά η περιφέρεια διά του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θ.Καραϊσκου και του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης Κ. Καραγιάννη, παρόλη την συμπόνια τους επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στην Στερεά Ελλάδα, μας απέδειξαν ότι η περιφερειακή διοίκηση Στερεάς Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά το κατάλληλο εκείνο γρανάζι που είναι υπεύθυνο να εφαρμόζει τις κεντρικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις και πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Επί του συγκεκριμένου επικαλούμενη η περιφέρεια την οικονομική αδυναμία του κράτους που ενώ έχει περιθώριο να κατασπαταλά 4 δις € το χρόνο για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, δεν έχει την δυνατότητα ούτε να ηλεκτροδοτήσει π.χ. την δημοτική γεώτρηση στο Ρεγκίνι, αφήνοντας τους αγρότες χωρίς παραγωγή.

Χρηματοδότηση για συνολική μελέτη και παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία, τα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, την κεντρικά επιστημονικά σχεδιασμένη και έγκαιρα εφαρμοζόμενη δακοκτονία είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων, όπως χαρακτηριστικά μας ανάφεραν. Προτιμούν να κατασπαταλούν των προϋπολογισμό τους σε αποσπασματικά έργα που δεν δίνουν μια συνολική και οριστική λύση, αφήνοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους απροστάτευτους. Δεν διεκδικούν καμία επιπλέον χρηματοδότηση, ενώ με ευκολία κατασπαταλούν τον προϋπολογισμό τους σε φιέστες ανάδειξης της ανάγκης ενίσχυσης του επιχειρηματικού μας προφίλ. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι εργολάβοι αυτών των έργων, αλλά και οι μεγαλοαγρότες, έμποροι, βιομήχανοι και τραπεζίτες που βλέπουν ότι η μικρομεσαία αγροτιά συρρικνώνεται και το πεδίο επιπλέον κερδοφορίας τους πάνω στις διατροφικές ανάγκες του λαού όλο και μεγαλώνει.

Για την αποζημίωση μας λόγω της ευθύνης της περιφέρειας για την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας, της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων, την καταστροφή των μηχανημάτων μας λόγω  έλλειψης αγροτικής οδοποιίας, και τη  απαξίωση της παραγωγής λόγω απαρχαιωμένου και ελλιπούς αρδευτικού δικτύου ουδείς λόγος.

Μία είναι η λύση, η ενίσχυση των αγροτικών συλλόγων και της ομοσπονδίας μας που σε συντονισμό με την Πανελ. Επιτροπή των Μπλόκων και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους θα παλέψουν από κοινού να ανατρέψουν όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των  παλαιοτέρων που σε αγαστή συμφωνία με την Ε.Ε. οδηγούν τους λαούς στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content