Τα υλικά για 4-6 άτομα ή αναλόγως πόσο τρώτε…
Προτιμήστε φρέσκα και αν ήταν δυνατόν από τον κήπο σας λαχανικά (γεύση)
2 φλιτζάνια πλιγούρι
3-4 ντομάτες
2 πιπεριές
2 μελιτζάνες
1-2 κολοκυθάκια
4-5 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι φρεσκοκομμένο πιπέρι
Παρασκευή γεμιστών με πλιγούρι
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές και το φυλάμε για καπάκι.
Κόβουμε μια γωνιακή φέτα πάχος ενός δακτύλου στο ένα μέρος τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τα φυλάμε για το κλείσιμο.
Χαράσσουμε την εσωτερική σάρκα στο κυκλικό χοντρό μέρος της μελιτζάνας και του κολοκυθιού και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους με ένα κουταλάκι.
Το δύσκολο μέρος πέρασε….
Κόβουμε τις πατάτες μας να είναι έτοιμες και φτιάχνουμε την γέμισή μας για τα γεμιστά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σάρκα που βγάλαμε μέσα από τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χτυπημένο πολτό από τις ντομάτες και τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε το πλιγούρι μας, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, τη ζάχαρη, και το μισό λάδι, αλάτι, και πιπέρι μας και ανακατεύουμε το μίγμα μας.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε εσωτερικά τα λαχανικά μας και τα κλείνουμε με τα κομμάτια που έχουμε κόψει από πριν. Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες μας και ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι από πάνω.
Αν έχει περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε πάνω στα γεμιστά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς 2.30 ώρες περίπου. Αν στις 2 ώρες δεν υπάρχουν αρκετά υγρά στο ταψί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.