Παραδοσιακή συνταγή: γεμιστά με πλιγούρι

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Τα υλικά για 4-6 άτομα ή αναλόγως πόσο τρώτε…
Προτιμήστε φρέσκα και αν ήταν δυνατόν από τον κήπο σας λαχανικά (γεύση)

-Advertisement-

2 φλιτζάνια πλιγούρι
3-4 ντομάτες
2 πιπεριές
2 μελιτζάνες
1-2 κολοκυθάκια
4-5 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι φρεσκοκομμένο πιπέρι

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpghttps://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Παρασκευή γεμιστών με πλιγούρι
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές και το φυλάμε για καπάκι.
Κόβουμε μια γωνιακή φέτα πάχος ενός δακτύλου στο ένα μέρος τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τα φυλάμε για το κλείσιμο.

- Advertisement -

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpghttps://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Χαράσσουμε την εσωτερική σάρκα στο κυκλικό χοντρό μέρος της μελιτζάνας και του κολοκυθιού και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους με ένα κουταλάκι.

Το δύσκολο μέρος πέρασε….
Κόβουμε τις πατάτες μας να είναι έτοιμες και φτιάχνουμε την γέμισή μας για τα γεμιστά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σάρκα που βγάλαμε μέσα από τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpghttps://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χτυπημένο πολτό από τις ντομάτες και τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε το πλιγούρι μας, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, τη ζάχαρη, και το μισό λάδι, αλάτι, και πιπέρι μας και ανακατεύουμε το μίγμα μας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε εσωτερικά τα λαχανικά μας και τα κλείνουμε με τα κομμάτια που έχουμε κόψει από πριν. Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες μας και ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι από πάνω.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpghttps://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Αν έχει περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε πάνω στα γεμιστά μας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpgΦτιάχνω γεμιστά με πλιγούρι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς 2.30 ώρες περίπου. Αν στις 2 ώρες δεν υπάρχουν αρκετά υγρά στο ταψί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.

Φτιάχνω γεμιστά με πλιγούρι

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *