Πάπας Φραγκίσκος: Ορισμένες ομιλίες θυμίζουν αυτές του Χίτλερ

5
SHARES

Διαβάζονται

Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας την Παρασκευή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε σε επαγρύπνηση, τονίζοντας ότι ορισμένες δηλώσεις πολικών θυμίζουν τις «ομιλίες του Χίτλερ» στη δεκαετία του 1930.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν ακούω ορισμένες ομιλίες, ορισμένους αξιωματούχους δυνάμεων της τάξης και κυβερνήσεων, μου έρχονται στο μυαλό ομιλίες του Χίτλερ το 1934 και το 1936», δήλωσε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια ακρόασης με τα μέλη μίας διεθνούς ένωσης ποινικού δίκαιου που συνεδρίασε στη Ρώμη.

«Δεν είναι τυχαίο, εάν μερικές φορές εμφανίζονται εκ νέου τυπικά εμβλήματα και ενέργειες του ναζισμού, που μέσω των διώξεων κατά των Εβραίων, των αθίγγανων, των ομοφυλοφίλων, αντιπροσωπεύουν το κατ’ εξοχήν μοντέλο του πολιτισμού της απόρριψης και του μίσους. Πρέπει να επαγρυπνούμε τόσο στον αστικό τομέα όσο και στον εκκλησιαστικό τομέα, να αποφεύγουμε οποιοδήποτε συμβιβασμό με αυτούς τους εκφυλισμούς», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ακρόασης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας είχε ήδη απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση για την αναβίωση του αντισημιτισμού. Είχε επίσης θυμίσει ότι «ο εβραϊκός λαός υπέφερε τόσο στην Ιστορία» τονίζοντας ότι «λυπάται πολύ που βλέπει πόσο αρχίζει σήμερα να αναβιώνει εδώ ή εκεί η συνήθεια της δίωξης των Εβραίων».

«Δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε χριστιανικό. Αυτοί είναι αδέλφια μας και δεν πρέπει να υφίστανται διώξεις, αυτό είναι σαφώς κατανοητό;» είχε προσθέσει ενώ οι πιστοί χειροκροτούσαν θερμά.

Η 89χρονη Ιταλίδα γερουσιαστής Λιλιάνα Σέγκρε, που επέζησε από το Αουσβιτς, τέθηκε πρόσφατα υπό αστυνομική προστασία καθώς λάμβανε χιονοστιβάδα μηνυμάτων μίσους καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ιταλία υιοθέτησε στα τέλη Οκτωβρίου τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για την καταπολέμηση φαινομένων μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, αντισημιτισμού και υποκίνησης στο μίσος και στη βία, ένα μέτρο που είχε φέρει στο κοινοβούλιο η Λιλιάνα Σέγκρε.

Ο Πάπας κάνει συχνά λόγο για τον κίνδυνο της ανόδου των ξενοφοβικών κομμάτων χωρίς ωστόσο ποτέ να κατονομάζει συγκεκριμένα κινήματα ή χώρες.

Πηγή

Σχόλια 1

 1. ΣΤΕΡΡΟΤΗΣ says:

  Γιατί να ενδιαφέρει την Ορθόδοξη Ελλάδα, τι λέγει ο Αρχιαιρεσιάρχης πάπας?
  Η σχισματική «εκκλησία» των ρωμαιοκαθολικών & σταυροφόρων, που ρήμαξαν την Κωνσταντινούπολή, τα μοναστήρια & όλους τους ιερούς χώρους της Ελλάδας…
  Για να μην ξεχνιόμαστε & να μαθαίνουν οι νέοι, αλλά & κάποιοι κληρικοί:

  «Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού»
  (ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ)

  «Φεύγετε τούς Παπικούς ως φεύγει τις από όφεως και από προσώπου πυρός»
  (ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ).

  ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ & ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΝ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ & ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Τελευταία ενημέρωση

radiolamia

Σχόλια

konstantinos_kolovos