Πανελλαδικές: Τέλος αγωνίας για τις βαθμολογίες – Την Τρίτη ανακοινώνονται

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/26 at 12:53 ΜΜ
1 Min Read
panellinies vathmoi

Ηπιότερο ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου αλλά και η χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών με 6, 5 από το περυσινό 6,9  στα Μαθηματικά αναμένεται από τις  ανακοινώσεις των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλαδικές την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με όσα  είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας.

Χωρίς σταθερή βαθμολογική βάση, η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται υπό τον κανόνα μεγάλο μέρος υποψηφίων να αρκεστούν στο μηχανογραφικό για Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, άλλοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό και μόνο το 1/3 υποψηφίων θα μπορούν να δηλώσουν όποια Σχολή επιθυμούν.

Οι Βάσεις θα κινηθούν πτωτικά χωρίς αντιστοίχιση με τις περυσινές βάσεις και κάθε Σχολή καθορίζει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας, δηλαδή μιλάμε για νέα πραγματικότητα, είπε ο κ. Χατζητέγας.

Χαμηλότερα θα κινηθούν οι Βάσεις στο Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών σπουδών
ενώ τα Αρχαία που χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά θα έχουν φέτος χαμηλότερη προσμέτρηση από το περυσινό 33%  και δεν θα είναι στην εξίσωση υπολογισμού μορίων τόσο δυνατό, εκτιμά ο καθηγητής.

Η συμβουλή του είναι ότι «αφού έχουμε διαφορετικό τρόπο μέτρησης το μηχανογραφικό πρέπει να συμπληρωθεί κατά φθίνουσα σειρά επιθυμίας, δηλώνοντας όλες τις επιλογές χωρίς σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content