Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2020: Εκεί θα δουν τα αποτελέσματα τους οι μαθητές την Παρασκευή (10/7)

Συγκεκριμένα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από το results.it.minedu.gov.gr, για όσα κατάφεραν φέτος.

Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές σχολές, θα γίνουν γνωστές σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Πανελλαδικές 2020: Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους – Πως υπολογίζονται τα μόρια

Αρχικά οι βαθμολογίες, θα αναρτηθούν με τους κωδικούς των μαθητών και όχι με τα ονομαστικά στοιχεία τους. Ακόμα αξίζει να αναφερθεί πως έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμός μορίων, με την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μαθήματα που θα δώσουν περισσότερα μόρια, όπως υπήρχαν το 2019, με κάθε μάθημα να δίνει 250 μόρια.

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει το συνολικό αριθμό μορίων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι, γιατί δεν γράφουν σε όλα τα μαθήματα τον ίδιο βαθμό. Αν, δηλαδή, ένας υποψήφιος έγραφε και στα 4 μαθήματα 15, τότε θα συγκέντρωνε 15.000 μόρια είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη. Στον πίνακα 2 βλέπουμε 4 παραδείγματα που μας δείχνουν τη διαφοροποίηση των μορίων ανάλογα με τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Το νέο σύστημα, δίνει φυσικά περισσότερα μόρια στους μαθητές και τους βοηθάει να ανεβάσουν τους βαθμούς τους.

πηγή: Sportime.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.