1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
2 αυγά
2 κ σ ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 φακ ξηρη μαγιά
1/2 φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο
Αλεύρι όσο πάρει
ψιλοκομμενα καριδια
μαρμελαδα δαμασκηνο
σταφιδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φυλλο
Σε μια λεκανη βαζω τη μαγια τη ζαχαρη το γαλα και ανακατευω μεχρι να λιωσει η μαγια !
Προσθετω τα αυγα και συνεχιζω το ανακατεμα!
Προσθετω σιγα σιγα το αλευρι το αλατι και το λιωμενο βουτυρο!
Ζυμωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει και διπλασιαστει!
Χωριζω τη ζυμη σε τρια μερη και ανοιγω πολυ λεπτα φυλλα παραλληλογραμμα !
Τοποθετω το ενα φυλλο στο ταψι με λαδοκολλα!
Βαζω μαρμελαδα δαμασκηνο που εκανα εγω , λιγα καριδια και σταφιδες !
Το ιδιο κανω και με το δευτερο φυλλο!
Τοποθετω το τριτο φυλλο και το αφηνω παλι να διπλασιαστει!
Ψηνω στους 200 β για 35 λεπτα!
Για τη γκαναζ
1 κουβερτουρα
γαλα
λιγο baileis
και 3 κ σ κακαο
Λιωνω την κουβερτουρα με το γαλα το κακαο και το baileis και περιχυνω τη γκαναζ επανω στο κρυο γλυκο!
Εβαλα και λιγες σταγονες ασπρης σοκολατας επανω στη γκαναζ!
Ενα πολυ ωραιο γλυκακι για ολες τις ωρες!
Αν σας περισσεψει ζυμη καντε κρουασανακια!