Ένα μικρό γλυκό που είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
- 550 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. μαγιά
- 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 210 ml γάλα
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 κ.σ. κανέλα
- 200 gr μαύρη ζάχαρη
- 85 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για επικάλυψη:
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο για πέντε λεπτά στο σιγανό. Αν είναι πολύ υγρό προσθέστε 2 κ.σ. αλεύρι.
Αφού ανακατέψτε καλά, βάλτε λίγο αλεύρι στο μπολ, κάντε τη ζύμη μία μπάλα και καλύψτε την με μία πετσέτα για μία ώρα.
Για τη γέμιση βάλτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα και ανακατέψτε.
Ξεσκεπάστε τη ζύμη και πιέστε την ώστε να φύγει ο αέρας. Στη συνέχεια ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε την μέχρι να φτάσει μισό εκατοστό στο ύψος.
Απλώστε τη γέμιση και σιγά σιγά τυλίξτε όλη την επιφάνεια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρολό. Κόψτε το ρολό σε κομματάκια, βάλτε τα στο ταψί και αφήστε τα να φουσκώσουν για 15 με 20 λεπτά.
Τέλος αλείψτε με το μείγμα της επικάλυψης και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 12 με 15 λεπτάκια!