Παναθηναϊκός: Ζήτησε μη επικύρωση βαθμολογίας και διώξεις…

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/05/13 at 12:46 ΜΜ
7 Min Read

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τις θέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως αναφέρουν οι «πράσινοι» η αποκάλυψη της σήψης και της διαφθοράς που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και ο… βομβαρδισμός των ειδήσεων για παράγοντες που έχουν ρόλο σε κυκλώματα διαφθοράς, χειραγώγησης αγώνων και στοιχηματισμούς, δεν μπορούν να αποτελούν… καθημερινότητα του Συναιτερισμού. Για τον λόγο αυτό, το «τριφύλλι» ζήτησε την δίωξη όλων των προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις, τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και την καθυστέρηση έναρξης των play offs.

Ωστόσο, όπως τονίζεται η ισχνή μειοψηφία δεν αποτέλεσε έκπληξη για την ΠΑΕΠαναθηναϊκός και δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την εξυγίανση, καθώς έχουν ήδη αποφασιστεί τα επόμενα βήματα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ζούμε μία στιγμή αποκάλυψης της σήψης και διαφθοράς που έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την πρόοδο της ανάκρισης στις ερευνώμενες υποθέσεις βομβαρδιζόμαστε το τελευταίο διάστημα καθημερινά με ειδήσεις για παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστικούς και δευτεραγωνιστικούς ρόλους σε κυκλώματα διαφθοράς, χειραγώγηση αγώνων, στοιχηματισμούς.

Καταστάσεις, που για τον υγιή φίλαθλο κόσμο ήταν κοινό μυστικό, από το βυθό του ποδοσφαίρου ανεβαίνουν πλέον στον αφρό κι από τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα του Ανακριτή, αποδίδονται κατά κύριο λόγο ως δράση «εγκληματικής οργάνωσης».

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή καλέσαμε τους συνεταίρους μας να υπηρετήσουν τους σκοπούς που συμφωνήθηκαν κατά την ίδρυση του Συνεταιρισμού, όπως τη ρύθμιση όλων των αναγκαίων θεμάτων για την προαγωγή και ανάπτυξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α’ εθνικής και την επίλυση των ποδοσφαιρικών ζητημάτων μέσω των οργάνων μας.

Δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο όποιες δυνάμεις έχουν παρεισφρήσει δίχως κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον προς το άθλημα, προσπαθώντας και καταφέρνοντας -με μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με τις αποδιδόμενες κατηγορίες- να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα αγώνων του πρωταθλήματος του Συνεταιρισμού μας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των στοιχηματικών δραστηριοτήτων τους, με επιδίωξη τα παράνομα κέρδη, μέσα από την αλλοίωση των πρωταθλημάτων και της εν γένει δυναμικής των ομάδων, που έχουν ως αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη τόσο για το Συνεταιρισμό όσο και για μεμονωμένους συλλόγους.

Και ενώ εκ της θέσεως μας, ως Συνεταιρισμός, θα έπρεπε να διατηρούμε τα ηνία της προσπάθειας εξυγίανσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για την αποκάλυψη και τιμωρία των συμμετεχόντων σε τέτοιες άνομες δράσεις, όσον αφορά στο πρωτάθλημά μας, η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει επί μακρόν απαθής.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει δώσει έναν δύσκολο αγώνα τα τελευταία 3 χρόνια για να φωτίσει σκοτεινές πλευρές, να ευαισθητοποιήσει υγιείς προθέσεις με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατηγορηθήκαμε από πολλούς φιλάθλους μας ότι χωρίς την επιλογή σκοτεινών διαδρομών δεν θα νικήσουμε ποτέ. Χλευαστήκαμε από αντιπάλους μας. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από το δρόμο που έχουμε χαράξει. Εκείνον, του «ευ αγωνίζεσθαι» στους αγωνιστικούς χώρους και της προστασίας του εννόμων συμφερόντων της ΠΑΕ μέσα από τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες έξω από αυτούς.

Η διαρκής επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας εντός του Συνεταιρισμού να μην θιγούν τα κακώς κείμενα, γιατί έτσι βολευόμαστε ή γιατί από αυτά απολαμβάνουμε καρπούς ή ακόμη και γιατί φοβόμαστε, έδωσε δικαίως στον αρμόδιο Υπουργό το δικαίωμα να θεωρήσει υποχρέωση της Πολιτείας τη νομοθετική παρέμβαση. Κατηγορήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από κάποιους ότι δεν στηρίζει τον Υπουργό σε αυτήν προσπάθεια. Η θέση μας εξ αρχής ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη. Είμαστε αρωγοί σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια, άλλωστε είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα αυτό, ταυτόχρονα όμως θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση η εξυγίανση να λάβει χώρα εντός Ευρώπης.

Εξηγήσαμε στους συνεταίρους μας ότι δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε τον κ. Πετρόπουλο, επιλεκτικά και με καθυστέρηση, να ασκεί μία δίωξη, έχοντας στα χέρια του κατά πολύ πλουσιότερο υλικό. Δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να νομίζουμε ότι μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια αυτούς που επιθυμούν την εξυγίανση. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού θεωρεί ότι μπορεί με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να εκπροσωπεί το Συνεταιρισμό και να συνομιλεί με τον Υπουργό και την Πολιτεία.

Το υλικό της ανακριτικής διαδικασίας είναι σε γνώση όλου του φίλαθλου κόσμου και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Διοικητικό μας Συμβούλιο και το πειθαρχικό δικαιοδοτικό μας όργανο δεν μπορεί να περιμένει ή να κρύβεται πίσω από τον κ. Πετρόπουλο. Ο καταστατικός μας σκοπός, οι καταστατικές μας διατάξεις και οι κανονισμοί υποχρεώνουν το Συνεταιρισμό και τα δικαιοδοτικά όργανα να επιληφθούν άμεσα και να κρίνουν πειθαρχικά όλες τις περιπτώσεις και τις αποδοθείσες κατηγορίες κατά το μέτρο που αφορούν σε ομάδες και παράγοντες του Συνεταιρισμού.

Η σημερινή μας τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούσε μία ύστατη προσπάθεια να λάβουμε αποφάσεις, που θα υποδηλώνουν εγρήγορση και πραγματική βούληση κάθαρσης. Βλάβη στο προϊόν δεν προκαλεί ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά, αλλά η ίδια η διαφθορά και η ανοχή της. Και όσο κλείνουμε τα μάτια και δεν συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο στόχο, κινδυνεύουμε να γίνουμε κι εμείς με τις πράξεις ή παραλείψεις μας, συμμέτοχοι και παρακλάδι αυτής της οργάνωσης.

Για τους λόγους αυτούς, προτείναμε τη λήψη απόφασης για:

Α) Την υποβολή αιτήματος στον κ. Πετρόπουλο, αλλά και στους κ.κ. Ανδρεάδη και Πούλιο για άμεση αποστολή στις Πειθαρχικές μας επιτροπές των δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί εις βάρος οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στο πρωτάθλημα της Superleague.

Β) Την κλήση, μέσω των πειθαρχικών μας οργάνων, σε απολογία όλων των φερομένων ως κατηγορουμένων στις ερευνώμενες υποθέσεις.

Γ) Την αναβολή της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα και της έναρξης των play offs, έως ότου τελεσιδικήσουν οι παραπάνω αποφάσεις. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθυστέρηση στην αθλητική προετοιμασία των ομάδων, που ενδεχομένως να συμμετάσχουν στα play offs, αλλά το θεωρούμε ως ελάχιστο τίμημα στην αναγκαία εδώ και τώρα κάθαρση.

Δ) Την υποβολή αιτήσεως στην ΕΕΑ για άμεση ενημέρωση περί εκκρεμών υποθέσεων που μπορούν να φέρουν μεταβολή στις συμμετέχουσες ομάδες στο Πρωτάθλημα μας κατά την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Η ισχνή μειοψηφία δεν απετέλεσε έκπληξη για εμάς, ούτε τροχοπέδη της προσπάθειάς μας για εξυγίανση. Τα επόμενα βήματά μας τα έχουμε ήδη αποφασίσει».

 

http://www.onsports.gr/

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content