Όσα «σκοτώνουν» την μπαταρία του smartphone σας

Lamianow.gr
Lamianow.gr 5 μήνες ago
Updated 2022/01/31 at 3:08 ΜΜ
2 Min Read

Τα κυκλώματα ασφαλείας αποτρέπουν την υπερφόρτιση, εμποδίζοντας τη διοχέτευση περισσότερης ενέργειας σε μια “γεμάτη” μπαταρία.

Ωστόσο, αυτά τα κυκλώματα ασφαλείας μπορούν πολλές φορές να παρουσιάσουν αστοχίες. Παρόλο που αυτές οι βλάβες μπορεί να μην είναι καταστροφικές ή συνηθισμένες, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο smartphone σας.

Δεν θα πρέπει επίσης να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι ο χρόνος παραμονής της μπαταρίας σε πλήρη φόρτιση επηρεάζει αρνητικά μια μπαταρία ιόντων λιθίου, μειώνοντας τη χωρητικότητά της και τη συνολική διάρκεια ζωής της. Και δυστυχώς, η συνήθεια που έχουμε πολλοί, να αφήνουμε την μπαταρία όλο το βράδυ να φορτίσει για να είναι έτοιμη το επόμενο πρωί, έχει σημαντικό κόστος μακροπρόθεσμα.

Τη λύση εδώ, δίνουν τα adaptive συστήματα φόρτισης, που έχουν αναπτύξει πολλές εταιρείες και προσπαθούν να μάθουν τις συνήθειες που ακολουθείτε όσον αφορά τη φόρτιση. Στη συνέχεια, το smartphone θα αξιοποιήσει την εν λόγω πληροφορία, φορτίζοντας στο 80%, προτού ανέβει η φόρτιση στο 100% λίγο πριν ξυπνήσετε.

Μια ακόμη επιβλαβής συνήθεια είναι η πλήρης αποφόρτιση των μπαταριών. Επιπλέον, μια μπαταρία που την έχετε αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο συρτάρι θα χάσει ενέργεια. Όπως επισημαίνει το howtogeek.com, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χάνουν περίπου το 2% κάθε μήνα, επομένως πριν τη βάλεις στο συρτάρι φρόντισε να είναι φορτισμένη.

Τέλος, οι ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να λειτουργεί μεταξύ των -20 ως και 60 βαθμούς Κελσίου. Βασικά αυτό είναι το safe zone. Βέβαια, θα πρέπει να βρίσκεται έξω από αυτές τις συνθήκες για να αρχίζει να επηρεάζεται, αλλά μην νομίσεις πως είναι πολύ δύσκολο. Σε μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες άνετα ξεπερνούν αυτά τα επίπεδα.

Πηγή: techmaniacs.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content