Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 23%. Μόλις στο 5,3% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, ακολουθεί με 4,5% η Ελληνική Λύση και στο 3% το ΜέΡΑ25.

Το 37.7% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για πρωθυπουργό.

ikanopoisi mitsotakh

Στην ερώτηση ωστόσο, ποια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θεωρείτε ότι είναι τα πιο σοβαρά, το 74,1% απάντησε το προσφυγικό/μεταναστευτικό, με το 55,9% να δηλώνει όχι ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική επί του προβλήματος.

prosfygiko opinion

Σύμφωνα με την έρευνα οι πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους υπουργοί είναι οι Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

ypoyrgoi opinion

Τέλος, ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του κυβερνητικού έργου είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με τις θετικές γνώμες να αγγίζουν το 74%.

panepistimiako asylo opinion

news247