Συνάδελφοι μικρομεσαίοι αγρότες και  κτηνοτρόφοι δεν είναι ο κακός καιρός ή περισσότερο ο κακός μας ο καιρός που μας κάνει κάθε χρόνο να αναπολούμε τον περσινό ή να ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είναι μια καλύτερη χρονιά εάν είμαστε τυχεροί.

Δεν είναι η τύχη μας ή το κακό μας ριζικό που κάθε χρόνο μετράμε τις όλο αυξανόμενες απώλειες από το εισόδημα μας και ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς ήδη είμαστε καταχρεωμένοι, με τις τράπεζες, την εφορία, τον ΕΦΚΑ, την ΔΕΗ και τους διάφορους πιστωτές να μας απειλούν ή να εκτελούν κατασχέσεις των περιουσιών μας.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς που κάθε χρόνο ο Σπερχειός πλημμυρίζει, ο δάκος καταστρέφει την παραγωγή μας, που το απαρχαιωμένο αρδευτικό σύστημα δεν μας καλύπτει και αυξάνει το κόστος παραγωγής, που οι αγροτικοί δρόμοι καταστρέφουν τα μηχανήματα μας και κάνουν επικίνδυνη την πρόσβασή στα χωράφια, που αδυνατούμε να επισκευάσουμε ή να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό μας, που αυξάνεται το πετρέλαιο, το ρεύμα, τα σπόρια, τα λιπάσματα, τα φάρμακα, ο ΕΛΓΑ, ο ΕΦΚΑ, η εφορία και  που αδυνατούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τον αναχρονιστικό ΕΛΓΑ. Δεν ευθυνόμαστε εμείς που οι τιμές των προϊόντων μας πέφτουν κάθε χρόνο, που οι έμποροι και οι βιομήχανοι με πρακτικές καρτέλ μας τα παίρνουν με ανοιχτές τιμές και τελικά μας πληρώνουν, εάν δεν μας ρίξουν κανόνι, αδιαφορώντας για το κόστος παραγωγής και ζωής μας με τιμές τέτοιες που μας καθιστούν δουλοπάροικους. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις προϊόντων που απαξιώνουν τα δικά μας και μας αναγκάζουν να τα ξεπουλάμε έναντι πινακίου φακής.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις μειώσεις των ενισχύσεων, και τους περιορισμούς της ΚΑΠ.

Για όλα αυτά ευθύνονται η τωρινή αλλά και οι παλιότερες κυβερνήσεις που σε συνεργασία με την Ε.Ε. έχουν βάλει στόχο με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους να παραδώσουν την διατροφή των λαών μαζί και του δικού μας, στα χέρια των μονοπωλίων του αγροδιατροφικού τομέα. Η εξαθλίωση μας επιτυγχάνει την παραπέρα αύξηση των κερδών των μεγαλοαγροτών, των εμπόρων, των βιομηχάνων και των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Φορείς εκτέλεσης αυτών των πολιτικών είναι και οι περιφερειακές διοικήσεις που με πρόσχημα την οικονομική αδυναμία, δεν εκτελούν έργα μη επιλεγόμενα από την Ε.Ε (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, αγροτικής οδοποιίας κλπ), δεν εκτελούν την δακοκτονία με πρόσχημα την έλλειψη χρηματοδότησης ή της μικρής καρποφορίας, δεν δημιουργούν υποδομές για την στήριξη της κτηνοτροφίας.

Αλλά εκτελούν προγράμματα ώστε να ενισχυθούν οι αυταπάτες μας ότι με την συμμετοχή μας σε προγράμματα ενίσχυσης του επιχειρηματικού μας προφίλ θα βρούμε διέξοδο στην διάθεση των προϊόντων μας στο εξωτερικό, με διπλό στόχο από την μία να αποδεχτούμε την κατάσταση ώστε να μην διεκδικούμε με από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και από την άλλη αποκρύβοντας μας με ποιους μεγαλοκαρχαρίες της μεταποίησης, των βιομηχάνων και του εμπορίου μας εμπλέκουν να επιταχύνουν την καταστροφή μας.

Θα είναι όμως ευθύνη δικιά μας εάν μας πλημμυρίσει η απογοήτευση, ή εάν μας παρασύρουν τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα, που μόνο τις αυταπάτες μας είναι σε θέση να ικανοποιήσουν και δεν ενισχύσουμε τους αγροτικούς μας συλλόγους που με τρόπο οργανωμένο, αποφασιστικό και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών τόσο της παραγωγής όσο και των οικογενειών μας.

Η Ο.Α.Σ. Φθιώτιδας θα καταθέσει υπόμνημα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης αιτημάτων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 4 Ιούλη-11:00 π.μ.. Οι απαντήσεις από μέρους της θα καθορίσουν άμεσα τα επόμενα βήματα του αγώνα μας που θα πρέπει να μας βρουν αποφασισμένους.   

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like