Ολοκληρωτικά εκτός διαπραγμάτευσης Αθήνας και δανειστών μένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τονΓιάννη Βαρουφάκη.
Τα δημοσιεύματα στη Γερμανία αποκαλύπτουν το μεγάλο χάσμα που υπάρχει στις απόψεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό της, ο οποίος μένει στο περιθώριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν οι εμπρηστικές δηλώσεις.
Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από το Bloomberg, χθες προστέθηκαν νέα δημοσιεύματα, με κυριότερο από της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, αλλά και οι δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Κάρστεν Σνάιντερ.
Ο Κάρστεν Σνάιντερ αποκάλυψε ότι: «Πρέπει όμως να πούμε πως η Χριστιανική Ένωση είναι διχασμένη, όπως και η κυβέρνηση. Ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε υπάρχει μια σχέση, όπως ανάμεσα στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Βαρουφάκη. Του αφαίρεσε την εντολή διαπραγμάτευσης αλλά υποθέτω ότι η Χριστιανική Ένωση στηρίζει την καγκελάριό της διαφορετικά θα ήταν το τέλος της κυβέρνησης».
Μάλιστα τόνισε στην κρατική τηλεόραση ZDF ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει πλέον την ίδια θέση στις διαπραγματεύσεις με τον συνάδελφό του από την Ελλάδα, Γιάννη Βαρουφάκη: «Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις,αλλά όχι πια να διαπραγματεύεται». Τώρα, συμπλήρωσε, μόνο οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, o Αλέξης Tσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ μιλούν.
Με τον γενικό τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρεται στους χειρισμούς της Α. Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.
Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.
Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.
Τουναντίον, στον αντίποδα, σύμφωνα με την «Handelsblatt» η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.
Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι δύο υπουργοί Οικονομικών όταν πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές…











Η Ιωάννα Τούνη έπαθε ηλίαση στη Μύκονο: «Ήμουν χάλια, με έπιασε τρέμουλο»16 σχόλια4
Νέα Αριστερά: Διαλύθηκε η ΚΟ, αποχώρησαν επτά βουλευτές και 143 στελέχη5 σχόλια6
Ο Χρ. Σταϊκούρας στα υπό εκτέλεση έργα Daniel στον Δήμο Δομοκού 4 σχόλια7
Παραιτήθηκε και από βουλευτής η Έφη Αχτσιόγλου – Στον Δραγασάκη η έδρα3 σχόλια9
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη με 25,6% η ΝΔ, τέταρτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, πίσω από Τσίπρα και Καρυστιανού3 σχόλια10
Μαρινάκης για τις αποκαλύψεις για το δημοψήφισμα Τσίπρα: Δεν δίστασε να παίξει έναν λαό στα ζάρια -Οφείλει να δώσει απαντήσεις, τίποτα δεν θα ξεχαστεί3 σχόλια11
Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι λίγοι που προσπαθούν να διαδεχθούν τους τρομοκράτες της 17Ν να ξέρουν ότι θα πάνε φυλακή2 σχόλια12
Στερεά Ελλάδα : Βροχή τα 350άρια για παραβάσεις του ΚΟΚ2 σχόλια14
Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου σε ηλικία 75 χρόνων – Υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής τηλεόρασης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ1 σχόλιο15
Λαμία – Φθιώτιδα : Σειρά εκδηλώσεων από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος1 σχόλιο16
Την Πέμπτη στη Λαμία οι πρώτες γυναίκες που κατατάσσονται εθελοντικά στον στρατό1 σχόλιο17
Θεσσαλονίκη: Είχε δέσει στο μπαλκόνι της τρεις γάτες με σχοινί – Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ1 σχόλιο18
Εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Δούκα: Οι διευκρινίσεις του Δημάρχου Αθηναίων και η δηκτική ανάρτηση Διαμαντοπούλου1 σχόλιο20
Γεωργιάδης: Η πρόταση Δούκα είναι διάλυση του ΠΑΣΟΚ και προσχώρηση στην ΕΛΑΣ για να ρίξουν τον Μητσοτάκη, ο Τσίπρας είναι Μακιαβέλι1 σχόλιο
