Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Λαμίας απαντά στον διευθυντή του 9ου Γυμνασίου

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 comments
6 Min Read

ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ κ. Θεοδωρόπουλου, ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΣΔΕ ΛΑΜΙΑΣ, έχω να τονίσω τα εξής απαντώντας σε κάθε σημείο του άρθρου του:

Το ΣΔΕ Λαμίας μεταφέρθηκε στον χώρο του 9ου Γυμνασίου το Φθινόπωρο του 2017 με τον τότε Δ/ντη του κ. Κωνσταντίνου Ιωάννη και όχι το Φθινόπωρο 2019 που δεν έχει έλθει ακόμη.

  1. Δικαίως ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρεται στην έλλειψη εγγράφων παραχώρησης των χώρων του κτιρίου στο ΣΔΕ, αλλά αυτό είναι ευθύνη του Δήμου και αυτό καταγγείλαμε, δεν του επιρρίπτουμε καμία ευθύνη.
  2. Οι συνεχείς εκκλήσεις που αναφέρει δεν ισχύουν. Μία φορά μου ζήτησε, να συναντηθούμε οι δυό μας με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν πρωτοανέλαβα τη θέση του Διευθυντή του ΣΔΕ τον Σεπτέμβριο του 2018 και λόγω προσωπικών μου δυσκολιών η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, η συνάντηση αυτή των τριών μας έγινε στο γραφείο μου μερικούς μήνες αργότερα, σε συνθήκες που δεν τιμούν το λειτούργημά μας. Στις συνεδριάσεις των Δ/ντων της ΔΔΕ Φθιώτιδας δεν μπορώ να διαταχτώ να παρευρίσκομαι, διότι πράγματι δεν ανήκουμε στην Τυπική Εκπαίδευση και άμεσος προϊστάμενός μου είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΠΕΘ.
  3. Στα έξοδα του κτιρίου συμμετέχει το ΣΔΕ μέσω του φορέα οικονομικής διαχείρισης του ΕΣΠΑ για τα ΣΔΕ, δηλαδή το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο πληρώνει και το προσωπικό συμβασιούχων καθαριότητας για όλα τα δημόσια σχολεία της Τυπικής Εκπαίδευσης της χώρας. Για να καλυφθεί η αναλογία των δαπανών του ΣΔΕ λόγω συστέγασης, απαιτείται αναλογισμός δαπανών από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, την οποία ποτέ δεν λάβαμε αν και την ζητήσαμε επίσημα από τον Ιανουάριο του 2019. Η άγνοια αυτή του κ. Θεοδωρόπουλου αποδεικνύει την έλλειψη επαρκούς μεταξύ μας επικοινωνίας.
  4. Πράγματι η θέρμανση ρυθμιζόταν πάντοτε από τον κ. Θεοδωρόπουλο και εκτός από δύο μόνο περιπτώσεις που ήταν κλειστή, δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα, τον ευχαριστούμε για τη φροντίδα του, αλλά τονίσαμε ότι δεν είναι ισότιμη σχέση συστέγασης σχολείων αυτή, να περιμένουμε δηλαδή να ρυθμίσει τις ανάγκες μας ο διευθυντής του άλλου σχολείου, επειδή δεν έχουμε κλειδιά πρόσβασης στις κοινές μας λειτουργίες.
  5. Για την καθαριότητα ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει δίκιο κατ’ αρχήν. Περιμέναμε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τα συνεργεία καθαρισμού στα ΣΔΕ, αλλά αυτό δεν έγινε και το πρόβλημα το προβάλαμε, η πλειοψηφία των Δ/ντων των ΣΔΕ, στην αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους, σε μορφή διαμαρτυρίας, με επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας.

Για την κατάσταση που απεικονίζει στο άρθρο του, τονίζω ότι αυτό έγινε στην αρχή του σχολικού έτους κυρίως από τους νεοεγγραφέντες μαθητές μας, μέχρι να συνειδητοποιήσουν την δική τους ευθύνη για να διατηρείται ο χώρος καθαρός. Έγιναν συστάσεις προς τους μαθητές μας και από μένα και από τον Υποδιευθυντή και όπως ο κ. Θεοδωρόπουλος ομολόγησε ενώπιον του Δ/ντη ΔΔΕ Φθιώτιδας, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Τα φαινόμενα που αναδεικνύει στις φωτογραφίες, ισχύουν για το πρώτο χρονικό διάστημα του σχολικού έτους, οι μαθητές μας μετά από την εύλογη διαμαρτυρία του, έκαναν αρκετές φορές αποκομιδή απορριμμάτων (που πολλές φορές οφείλονταν στο πρωινό σχολείο) και την υπόλοιπη σχολική χρονιά καθάριζαν με δικά τους έξοδα τους χώρους που μας αναλογούν. Θεωρώ ότι και ο ίδιος παραδέχεται, ότι κάναμε κάθε προσπάθεια να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε τους χώρους του σχολείου καθαρούς.

  1. Δεν κατηγορήσαμε σε τίποτα τον κ. Θεοδωρόπουλο και πράγματι όσες φορές χρειάστηκε, μας άνοιξε το αμφιθέατρο για τις εκδηλώσεις μας, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Πώς θα του φαινόταν όμως αν ίσχυε το αντίστροφο και εκείνος ζητούσε κάθε φορά από μας τα κλειδιά; Είναι ισότιμη σχέση δύο δημόσιων σχολείων αυτή; Προφανώς η ευθύνη είναι του Δήμου Λαμιέων λόγω αρμοδιότητάς του για τα κτίρια των σχολείων.
  2. Για το χώρο του ρούτερ έπρεπε να έχουμε κι εμείς κλειδί και ως καλός οικοδεσπότης ο κ. Θεοδωρόπουλος έπρεπε να μας υποδείξει την τυπική διαδικασία γι’ αυτό. Απαιτώ όμως να πάρει πίσω τη φράση «η Διεύθυνση του ΣΔΕ έδειξε πλήρη αδιαφορία» διότι πέρα από το ότι δεν ισχύει, είναι άδικη, βαριά και ανυπόστατη κατηγορία. Φέραμε κι εμείς τεχνικό αρκετές φορές για ρυθμίσεις και αποκαταστάσεις του ίντερνετ με δική μας φροντίδα.
  3. Δεν κατηγορήσαμε σε τίποτα τον κ. Θεοδωρόπουλο, οι καταγγελίες του Συλλόγου αφορούν τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας μας και τον ευχαριστούμε ειλικρινά για κάθε ενέργεια που χρειάστηκε να προβεί για την καλή λειτουργία του σχολείου μας. Η ασαφής γενικόλογη κατηγορία του για αποποίηση ευθύνης δεν με αφορά και αυτό το αποδεικνύουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου.

 

Δεν συκοφαντήσαμε τον κ. Θεοδωρόπουλο, ούτε είχαμε τέτοια πρόθεση.

Βροντοφωνάζω όμως ότι

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ,

είναι σχολεία που ανήκουν στο λαό, η λειτουργία τους είναι ευθύνη του κράτους και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι

Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ…!!!

 

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Λαμίας

                                                                                      Μπατζάκας Δημήτριος

                                                                                    Φυσικός Med

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *